Slander Tongue : Monochrome (Alien Snatch! Records) 2023

Nem csak az van, hogy a berlini zenekar második albuma a Monochrome az idei év eddigi legjobb lemeze, hanem stílusában az utóbbi két évtizedé is. És most kurvára nem túlzok. Ezt a power pop/RnR/snotty-punk/glam cuccot nem tudom elképzelni, hogy lehet jobban játszani. Minden szám sláger, olyan gitár munka a két gitár között, hogy beszarsz, a gitárszólók johnny thundersi magaslatokban, Automatic Alex nyegle, nyafogós hangja ehhez a zenéhez van kitalálva, plusz a lemez ami full analóg módon lett rögzítve és masterelve úgy szól mint a legjobb albumok a ’70-es években.
Az előbb említett gitáros-énekes a Bikes-ból és a Modern Pets-ből lehet ismerős, akiknek ‘Sorry Thanks‘ album  szintén nagy kedvencem. Ők egyszer felléptek Budapesten, de sajnos nem mi (RNR666) szerveztük. Emlékszem nem volt pénzem vonatjegyre, úgyhogy nem láttam őket.
Szóval itt ez a tíz rövidke két – két és fél perces szám, ahogy mondtam, mind sláger, mondhatjuk, hogy ez egy RnR party album. Ha csíped a New York Dolls-t, a The Real Kids-t vagy az újabbak közül a Liquor Store-t megvan az új kedvenced! Ja és hab a tortán, hogy Jeff Clarke (Demon’s Claws, Hell Shovel etc.) énekli a háttérvokálokat!

 

Egy érdekes dolog még a végére: a lemez utolsó száma egy feldolgozás mégpedig egy 1974-es KFC reklámé. Ha érdekel az eredeti >> KLIKK! << ide!

 

teljes album >> ITT <<
eddigi lemezek >> ITT <<
instagram >> ITT <<

 

 

Stef + The Sleeveens : Give My Regards To The Dancing Girls (Sweet Time Records) 2023

Kétszámos kislemez egy általam eddig ismeretlen ír fazontól (Stefan Murphy) akit egy nashvillei csapat a The Sleeveens kísér. Na, itt már ismerősen csengő nevek is felbukkannak pl. a dobos, Ryan Sweeney korábban olyan nagyszerű bandákban dobolt mint a Cheap Time (Jeffrey Novak-al (!)) vagy a Thing (Rich Crook-al (!!)) a basszusgitáros Eli Steele pedig együtt zenélt a Sweet Knives-ban Alicja Trout-al és Rich Crook-al a Lost Sounds-ból (Jay Retards legendás szinti punk zenekara). Ja és ezt most tudtam meg: Rayn Sweeny a Sweet Time Records főnöke is egyben!
Na, de nem is ez a lényeg, hanem ez a két dal. Mit dal?! Ez a két sláger! Úgy gondolom mind a kettő egyfajta himnusz a RnR zene nagyszerűségéről. Lehet ez így egy kicsit patetikusan hangzik, de szerintem így van.
Az ‘A’ oldalon egy hosszabb öt perces dal, amiben több hangulati, sőt stílusváltás is van: alap RnR-tól a pub rock-os (Stef ír származása?) témázgatáson keresztül egy kis pszichedelikus elszállásig.
A ‘B’ száma akár Joey Ramone szólóalbumán is lehetne vagy az öccsével közös Sibling Rivalry kislemezen. Tökéletes punk-pop-RnR dal.
Nagyon erős debütálás, állítólag 2024-ben jön egy teljes album. Alig várom!

 

teljes lemez >> ITT <<

 

Sweet Times Record kiadványokról >>itt>>  >>itt<<  >>itt<<  írtunk.

 

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.