Timmy’s Organism :  Lone Lizard (Sweet Time Records) 2023

Már az elején mondanám, hogy totálisan elfogult vagyok Timmy Vulgar-al kapcsolatban. Nem nehéz kitalálni, a zenekar nevéből, hogy itt ő a főni. Minden amit csinált, csinál nálam csont nélkül bejön. Zene, videók, lemezborítók, színpadi megjelenés. Minden.

Az egész pszichedelikus, de mocskos, LSD áztatta őrület. Előző zenekarai is ezt a vonalat vitték. A Clone Defects a ’90-es évek 2000-es fordulója körül, a Human Eye meg egyből utána ’10 évek közepéig, de utána keresve a korai punk zenekarának, a The Epileptix-ben is kurvára meg voltak már a nyomok.

A Lone Lizard már a sokadik a sorban. Kis és nagylemezeik olyan kiadóknál jelentek meg az évek során, mint az In The Red, a Goner, a Total Punk vagy a Goodbye Boozy, tehát az elit!

A lemez első dala már olyan indítás, hogy beszarsz! Pár másodperces vad dobolás után egy olyan mocskos ős-ROCK riff jön, hogy még magad alá is hugyozol! Nekem egyből beugrott a nagyon korai Monster Magnet, meg a Butthole Surferspiouhgd albuma, de később sok minden keveredik: Rolling Stones, Electric Eels, Hawkwind és ki tudja még mi.

Kurvajó lemez, jó arányban adagolják a beindult rock vadulást, a lazább akusztikus dolgokat a pszichedelikus elszállásokat.

VIDEO >> ITT <<

bandcamp >> ITT <<

facebook >> ITT <<

instagram >> ITT <<

blog >> ITT <<

spotify >> ITT <<

Contra / Spam : split (Go Bo Records) 2023

Hoppá, ez kurvajó! Chilei kiadó split kazettája ‘A’ oldalon a chilei Contra, ‘B’ oldalon az argentin Spam zenekarok három-három számával.

A Spam electro-punkját hallgatva olyan régi kedvencek jutottak eszembe, mint a San Diego-i Tit Wrench vagy a londoni Rancid Hell Spawn a ’80-s – ’90-es évekből vagy a maiak közül az X-Acto vagy a Paranoise, akiknek tavalyi közös kislemezéről  >> ITT << áradoztam. Kíméletlen dobgép, plusz éles, láncfűrészszerű (elektromos láncfűrész, nem szépen pöfékelő benzines!) gitárok, valamint túlvezérelt ének. GYÖNYÖRŰ!!!!!!

A Contra oldaláról is kábé ez mondható el, de azért ez már inkább hagyományosabb punk, csak NAGYON lo-fi hangzással, az egyik a három közül egy feldolgozás a spanyol Paralisis Permanente-től.

Nem teljesen egyértelmű számomra, de úgy tűnik egy angol kiadónál is megjelent a kazetta, úgyhogy beszerzése nem teljesen reménytelen. Próbálkozni >> ITT << lehet.

a SPAM oldal >> ITT <<

a CONTRA oldal >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.