Spitting Image :  Full Sun (Slovenly Recordings (2023)

 

 

Több szempontból is különleges ez az album. Mindenekelőtt, mert különösen jó, még ebben a különösen erős 2023-as évben is kimagaslóan jó! És érdekes módon ez a legelső kiadványa, a több mint húsz éve létező  renoi (Nevada) Slovenly Recordings-nak egy renoi csapattól. Pedig a Slovenly aztán a világ összes szegletében tevékenykedő zenekartól adott már ki lemezeket. A másik érdekes dolog, hogy ez a lemez nem illik bele az úgymond slovenlys, garage / punk rock kategóriába. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy voltak már kicsampongások másfele régebben is:  GREEN/BLUE, MODEL ZERO, HÄXXAN, DUCHESS SAYS lemezei például.
Na, de a lemez. Nem egy könnyed valami: jó kis depresszív, szorongtató, noise rock / psy-punk sötétség, de kurvára élvezetes és változatos. Változatos, pedig sokszor monoton, kábé mint a korai Shellac, vagy a Lamps és a Black Box c. számban felfedezni véltek egy adag Drains-t (King Coffey-nek a Butthole Surfers dobosának egy másik zenekara) is aminek az első lemeze a ‘Pick Up Heaven’ nagy kedvencem. De sok minden kevereg-kavarog itt a mélyben, elég, ha csak azt felsorolást veszünk, amit egy interjúban mondtak, hogy mik hatottak rájuk: Thin Lizzy, Cro Mags, E-40, Jesus and Mary Chain, Roky Erickson, Lee Perry. Elég jó kis sor!
Plusz érdekes volt olvasni egy interjút a zenekarral, amiből kiderült, hogy nagyjából ugyanaz a szar ment végig  az ő Renojukkal, mint az én Hajdúszoboszlómmal. Az övékből egy kaszinóváros, az enyémből meg egy semmilyen, csilivili fürdőcentrum lett. Szomorú ez basszameg!.

 

teljes album >> ITT <<
mindenféle link >> ITT <<

 

Cammy Cautious & The Wrestlers : Ep (Warttmann Inc.) 2023

 

Sydney, Ausztrália, négyszámos kislemez egy fiatal triótól. Úgy emlékszem egyszer már belefutottam, de akkor nem nagyon tetszett az az indi szerűség amit játszottak. Ez a négy szám (kivéve talán az első) már garage punk és ezzel már nincs is semmi bajom. Az énekescsajszinak jó vagány hangja van, a gitárok hangosak, mi kellhet még?!

 

teljes ep >> ITT <<
mindenféle link >> ITT <<

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.