Killer Kin : Killer Kin (Dead Beat Records) 2023

 

Úúú bazmeg, azt a kurva….mi vót ez?! Kábé ezek voltak az első szavaim, miután egyben végighallgattam a new haveni Killer Kin bemutatkozó lemezét. Ennél töményebben nem igen ragadta meg senki a Stooges féle action-rock lényegét, pedig voltak jelentkezők bőven. Például éppen tíz éve a Lantern a ‘Rock n Roll Rorschach’ lemezzel (Ők sajnos a második albumnál nagy bánatomra stílust váltottak, nem is hallani felőlük azóta semmit.) vagy a 80-as évek elején a francia Soggy is ezt a vonalat vitte, ahogy a holland Loveslug, de tényleg voltak rengetegen. Na, de ilyen vadállat módra, mint a Killer Kin senki sem végezte el a melót. Apropó a zenekar Arthur ‘Killer’ Kane -ről a New York Dolls basszusgitárosáról nevezte el magát. Róla készült egy nagyon jó dokumentumfilm, nem az a tipikus RnR doku, érdemes megnézni! >> Klikk! <<
A zenekart 2018-ban alapította az énekes / szövegíró Matt Lea és a ritmusgitáros / dalszerző Chloe Rose, akik így ketten totál úgy néznek ki, mint valami Rock n Roll Tarzan & Jane. Komolyan!

 

Nagyon erősen kezdenek a ‘Mr. Dynamite’-el, de az egész csak durvul befele. A harmadik számnál mikor bejön az az egy ujjas egy hangos zongora, a hideg ráz kifele! Aztán két dal, amibe kurvára ott az Ass Cobra korszakbeli Turbonegro. És persze az AC/DC, a Rose Tattoo,a Stooges folyamatosan ott ólálkodik a háttérben.
El is jutottunk a ‘B’ oldalhoz, ahol aztán ‘gyeplőt a lovak közé!’  és a ‘Mötorbanger’-el elindul a végletekig fokozódó bepörgés! Jön a ‘Needles and Knives’ ami a ‘Stunner’-el egyetemben jelenleg a két kedvencem a lemezről. A végén pedig két olyan szám, ami mintha egy-egy szénné-szarrá pörgetett The Oblivians dal lenne penge hangzással!
Nekem ez egy tökéletes album, a számok, ahogy szól, az egész lemez felépítése, a dizájn. MINDEN. Még a szólók is kurvára tetszenek. Plusz nem jut eszembe egyetlen olyan lemez, ami ennyire bejön, de nem rakom fel még egyszer egyből megint, mert egyszerűen ki kell pihennem.
Állítólag 2024-ben jönnek Európába. Én minden tőlem telhetőt elkövetek majd, hogy legyen egy buli Budapesten is, az biztos!

 

teljes album >> ITT <<
instagram, spotify stb. >> ITT <<
video >> ITT <<

 

***

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.