Why Bother? : A City Of Unsolved Miseires (Feel It Records) 2023

Azta, ez egy nagyon jó lemez! Pár éves zenekar egy közép-nyugati kisvárosból, mondjuk rengeteg kiadványuk jelent meg ezalatt.
Szintetizátros punk (de kurvára nem egg-punk!) és annak ellenére, hogy totál low-fi érdemes figyelmesen, fülhallgatóval is meghallgatni, mert rengeteg kis apró finomság van benne. Eléggé kiábrándult, keserű hangulata van úgy összességében, de jó értelemben véve popos és hangulatos. Ha elkapja az ember a fonalat hamar beszippantja. Engem a régiek közül kábé a Hüsker Dü-re emlékeztet, de a Digital Leather is nagyon benne van plusz a legutolsó Pink Reason kisemez is. Feldolgozták a The Bags / Alice Bag Band (Kaliforniai alap punkzenekar a ’70-es végéről. Itt zenélt egy darabig a híres punk producer, hazánk büszkesége: Geza X) Prowlers In The Night c. számát, nagyon frankón! A srácok nem igazán nyomulnak az online világban, szinte semmit nem tudni róluk.
 
teljes album >> ITT <<
 
 
 
The Long Stairs : Big House (saját kiadás) 2023

Alter-indi rock Detroitból. Rosszul hangzik, ugye? Mármint nem a Detroit. De a zene jó amúgy. A trió két tagja a nagyon fasza blues-punk The Stools-ban (Goodbye Boozy Rec., Big Neck Rec., Drunken Sailor Rec.) játszik, de itt lazább, szelídebb a téma, viszont a dalok nagyon jók! Ők a The Fall-t hozzák példának, én abból nem sokat hallok itt, a Pixies-ből annál többet. Azok a számok amik tetszenek, azok nagyon tetszenek, amik nem annyira, azok az akusztikus indizgetések. Érdekes módon az album címadója pont ilyen, az meg nagyon bejön. Azért vannak punkos bepörgések bőven, meg egyáltalán: ez egy jó lemez, csak nekem egy kicsit hosszú.

teljes album >> ITT <<
minden link >> ITT <<

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.