Chinese Junk / The Vains : Split 7″ (Big Neck Records) 2023

Hat számos megosztott kislemez a londoni Chinese Junk és a kanadai The Vains zenekaroktól.
A Chienes Junk oldala három, rövid, gyors, pofonegyszerű, szövegileg a végtelenségig lebutított, a Ramones és a ’90-es években a Rip Off kiadónál megjelent cuccok tökéletes miksztur(h)ája. Mit mondhatnék? Ez az a fajta punk amit életem végéig elhallgatnék és már nagyon úgy tűnik fogok is. Jó társaságban (egyedül), besörözve, jó hangosan -nem kell több!
Januárban jelent meg a bemutatkozó albumuk, szintén a Big Neck-nél. Három idősebb fazon akik már játszottak előtte is itt-ott egészen a ’90-es évektől. Hogy őket idézzem: LOW BUDGET, HIGH ACTION! KINGS OF POUND SHOP ROCK.
A The Vains oldala már kevésbé az a direkt punk mint az angoloké, itt befigyel egy kis Turbonegro szerű glampunk és némi power pop is, Cute Lepers, meg ilyenek.. Nagyon érdekes, hogy az egyik gitár az összes számban külön életet él, olyan mintha nem is igazán kapcsolódna magához az adott dalhoz. Nagyon kíváncsi lennék egy hosszabb anyagra tőlük.

 

Hát, a Big Neck megint minőséget tett le az asztalra! Korábban már írtunk a kiadó néhány lemezéről >>itt << >>itt<< >>itt<< >>itt<<

 

teljes kislemez >> ITT <<
facebook >> ITT <<
instagram >> ITT <<

 

 

Big Break : Angel’s Piss (Wrong Speed Records) 2023

Nagyon-nagyon jó bemutatkozó album a sheffieldi Big Break-től. Hatásos keveréke a garage punknak és a hard corenak, na, nem a keményebb, izom HC-nek, hanem mondjuk a Minor Treat-nek. Nagyon jól, fogósra megírt dühös, gyors számok, trükkös váltások és van szinti is ami csak színesíti az egészet. Valamennyire van hasonlóság a most eléggé népszerű ausztrál vonallal, a Stiff Richards például. Akinek az tetszik ez is valószínű, hogy be fog jönni. Az énekes hangját meg imádom!
Majdnem elfelejtettem, hogy a basszeros régen a The Hipshakes-ben játszott amiért annak idején nagyon oda voltam.

 

tejes album >> ITT <<
istagram,spotify,facebook >> ITT <<

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.