Wayne Pain & The Shit Stains – EP (Goodbye Boozy Records) 2023

Ez az első lemez, amit 2023-ban elém evett a fene. Így kell indítani egy új zenei évet! Mármint, hogy a hangszóróból rád kiáltják: Hey-hey Fuck You!
Kansas City borzalmai a Wayne Pain & The Shit Stains már régi ismerősök, az ez előtti Ep a Feed The Dog is nagy kedvenc, meg a zenekarból ketten is benne voltak a FAG COP-ban, ami 2012-ben olyan koncertet adott, hogy nekem az simán ilyen top5 RNR666 Buli.
Négy szám, négy igénytelen, szemét részeg hőbörgés. Érdekes, minden számról bevillan valami videóklip ötlet.
Az elsőnek ugyan The Zoo a címe, de nekem valahogy az van a fejemben, hogy bebaszott, bedrogozott surmók balhéznak a cirkuszi állatok ketrecei előtt, az állatok meg ott visonganak, rohangálnak a rácsok mögött. Az aláfestő zene meg ez a Cramps szerű lepattant genyó. A második klip már a számcím My Daddy’s Got White Thrash Friends miatt adja magát. Részeg, idősebb arcok egy kocsmában gázoskodnak, kurvára nem fogják fel, hogy manapság már nem menő csajokat fogdosni, meg dohányozni is tilos már az ilyen helyeken és magukhoz ragadják a karaokegépet! Betesznek valami szar rock ‘n’ roll számot, amiből miattuk egy fasza Butthole Surfers szerű káosz lesz.
A következő Eye Blew My Mind című szám klipjét akár saját élményem alapján is le lehetne forgatni. Egy beLSD-zett és egy hótrészeg kilép a Trafik Klub ajtaján miután felkóvályog a pincéből, a hótrészegnél basszusgitár. A környéken lomtalanítás van, kidobott kacatok mindenfelé. Persze egy idő után ráröppennek az érdekesebb kupacokra (minden érdekes). Hazaérnek. Nincs meg a basszusgitár. Vissza megkeresni. Nincs meg. A zene amúgy engem a nagyszerű detroiti Clone Defects-re emlékeztet, belőlük lett később a Human Eye.
És az utolsó a Shut The Fuck Up I’m On The Phone itt már tényleg egyszerű a képlet, tényleg kurvára idegesítő, ha telefonálás közben valaki még pofázik is hozzád.

Kenneth az énekes/gitáros amúgy meg egy kurvajó grafikus, itt van pár dolga >> ITT << másik bandája >> ITT <<

Teljes lemez >> ITT <<

Bandcamp >> ITT <<

Qinqs – Qinqs (Goodbye Boozy Records) 2023

Öt számos kislemez két sráctól, akik mindenféle jobbnál jobb ausztrál zenekarokban játszanak, mint a Ghoulies, Kitchen People, Pensioner M.S.O.L. (Jó hír, a Ghoulies szeptemberben koncertezik Budapesten a Kriptában!)
Ez más mint amit eddig hallottam ezektől a srácoktól, ez totál Country Teasers inspirálta valami. A második szám kezdése meg teljesen The Fall. De a perpignani Sonic Chicken 4 vagy a honfitárs UV Race HOMO c. albuma is beugrik és lehet hülyeség, de én hallok benne valamit a legelső Cheap Time lemezből. Nagyon fasza, ritmusos egyszerű zene, de valami csavar van benne, lehet a monotonitása miatt. Nekem ez a dance-punk. Meg az ilyenek.

Teljes lemez >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.