Dirty Water Records   facebook >> ITT <<     instagram >> ITT <<    bandcamp >> ITT <<   sound cloud >> ITT <<

Double Cheese : Thee Black Album (Dirty Water Records) 2022

A lemez úgy kezdődik mint egy Destination Lonely szám a lazábbak, pszichedelikusabbak közül, aztán egy dobkiállás  után az egész átmegy egy iszonyat pszichedelik nyomulásba. Már itt tudtam, hogy imádni fogom ezt a lemezt. A második dallal még tesznek rá egy lapáttal az már ilyen Hawkwind szerű agybaszás. A ‘Pills & Wine‘ egy kedves garage-punk dal, ehhez készült videoklip is >> ITT <<. Vannak ilyen jemmelős/gúúvos részek, jó sok Farfisa orgona, fuzz satöbbi, de a kedvencem a ‘The Ants‘című szám az már eléggé direkt, punkos cucc. Néztem a youtube-on koncertfelvételeket és nagyon jól nyomják élőben a srácok! Igazi RNR666 Buliba való produkció, remélem egyszer sikerül leszervezni őket egy jó budapesti koncertre!

A zenekar az Atlanti-partvidék gyöngye néven is ismert La Rochelle városából való és ha jól tudom az alapító Ugo Martinez körül mindenki lecserélődött az évek során. A jelenlegi dobos, Hugo Suquet amúgy már lépett fel nálunk 2015-ben a Thee Maximators -al, akik akkor nagyon-nagyon fiatalok voltak (18 éves körül?), de nagyon jó koncertet adtak a Corvin tetőn.

Fura ez a La Rochelle. Kábé Székesfehérvár méretű város de van egy kurvajó garage punk kiadójuk a Frantic City Records (itt jelent meg többek között az első Regal lemez, a Chimicks – Modern Storm albuma vagy a francia-garage supergroupnak is tekinthető White Ass egyetlen nagylemeze.) és van egy rakás fasza zenekar is a városban, például a The Skeptics ahol egy ideig a Double Cheese-es Ugo Martinez is gitározott.

teljes album >> ITT <<

spotify >> ITT <<

facebook >> ITT <<

instagram >> ITT <<

bandcamp >> ITT <<

Odd Men Out : Odd Men Out (Dirty Water Records) 2022

Londoni székhelyű, de vegyes nemzetiségű (angol, spanyol, olasz), mondhatni supergroup. A hangzás, az imágó, minden full ’60-as évek garage rock, annak is a pszichedelikusabb, de nagyon bulizós változata. The Lemon Drops, The Seeds ilyesmik. Hallgatod ezt a zenét és jó kedved lesz tőle, bár tagadhatatlanul vannak mélységei is. Zúgnak-búgnak a gitárok, szól a jófajta Farfisa orgona, a basszusra meg a dobra pedig muszáj, hogy megmozduljon a lábad, ha mégsem, akkor ott nagy gondok vannak.

Az elején említettem, hogy supergroup-nak is tekinthető a zenekar. Miért mondom ezt? Engedelmet, de régi motorosokról van itt szó kérem.

A dobos a ’90-es években a csupa-csaj The Dirty Burds ’60-s garagepunk bandában nyomult de a The Embrooks tagja is aminek tavaly év végén jelent meg egy kislemeze, de a The Lyds -el is kiadtak két kislemezt amin valami nagyon fasza psy-folk garage-t hallani. Az orgonista/gitáros/énekes Alessandro szintén tagja volt a már említett The Embrooks-nak ééééééééés a római Head And The Hares-nek!!!! Miért olyan különleges ez? Mert ebben a bandában basszusozott a ’90-es évek elejétől Andrea, az olasz születésű, de sok éve Budapesten élő lemezgyűjtő, ’60-as évek szakértő barátunk aki több alkalommal pakolt már lemezeket RNR666 Bulikon.

Úgyhogy szegről-végről még kontakt is van a zenekarhoz, felőlem akármikor jöhetnének egy általunk (RNR666) szervezett budapesti buliba!

facebook >> ITT <<

bandcamp >> ITT <<

instagram >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.