GG King – Evoker Tape (Whispering South Wind) 2022

Van pár olyan zenekar, amikről mindig elfelejtkezek évekig vagy legalábbis hosszú időre, pedig nagyon kedvelem őket. A GG King pont ilyen. A GG King-et Greg King hozta össze a Carbonas feloszlása után. A Carbonas volt a legnépszerűbb banda a Black Lips után az Atlanta-i punkszíntérről a 2000-es évek elején/közepén. A Carbonasnak 2008/9-re kampó és Greg King elkezdte a GG Kinget. Az első kislemezek meg az első nagylemez az még simán punk volt, de a másodiknál már megjelenik az a fura szorongó, klausztrofób hangulat, ami keveredik Greg King sokszor kifejezetten pop-os énektémáival. A 2021-es Remain Impact-en már bejöttek a himnikus, post punkos dalok, meg pár más zenei műfajból átvett elemek (3 demóverzió >> ITT <<). Ha jól emlékszem ’21-ben az volt a kedvenc lemezem.
Az Evoker Tape-en már keveredik minden, full szabadon van engedve az egész. A lemez úgy indul, akár egy ’90-es évek elctro-industrial lemez: kimért tempó, szinti, német nyelvű hangminta. Ebből hirtelen dub-ba megyünk át. Innen Black Metal-ba. A Trudging Towards Twilight doom-os an indul, de az ének már teljesen más, mint amire számítanánk (mintha Andy Kerr az eredeti NomeansNo gitáros Hissanol zenekarában lenne hasonló. na, de azt már tényleg nagyon régen nem hallgattam) a szám vége meg heroikus, kicsit mint a Yussuf Jerusalem vagy a Jack Of Heart.
Aztán egy feldolgozás a brit Television Personalities első, 1981-es lemezéről a Silly Girl megtoldva jó kis pszichedelik gitárral. Majd egy jó hc/punk őrjöngés fél percben. Végül egy 5 perces dobgépes, szintis Lo-Fi-pop szerűség kábé a szép emlékű Eat Skull modorában.
Nagyon jó kis sötét hangulatú és változatos nem egészen húsz perc ez. Állítólag lesz (vagy már van?) egy Glittering Insects nevű projekt, amivel ezt a vonalat viszik tovább. Kíváncsian várom.

Teljes album >> ITT <<

GG King bandcamp >> ITT <<

Rododendrons – Demo (RoachLeg Records) 2022

Észleléses, Palántás, satöbbis Vili ajánlotta ezt a demót, hogy biztos tetszik majd nekem, ahogy ő fogalmazott ez a

„fasza orgonás, oi-os rockandroll.”

Hát tetszik is nagyon! Mind a négy szám nagyon ütős, én sem tudok mást mondani : fasza, orgonás Oi-os Rock n Roll!
Két zenekar tagjaiból álltak össze unaloműzésből. Az egyik egy Boston-i Oi-Punk ( The Stance ), a másik meg egy Chicago-i Raw-Punk ( Mock Execution ) banda. A bostoniak szerintem kurvajók, akár azt is mondhatnánk rá fúziós-Oi. 
A Rododendrons zenéjében persze ez a vonal a dominánsabb.

Rododendrons bandcamp >> ITT <<

RoachLeg Records bandcamp >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.