Dion Lunadon : Beyond Everything (In The Red) 2022

Ezt a lemezt már nagyon vártam, mert az előző 2017-es album NAGYON tetszett. Hát nem kapkodta el a folytatást Mr. Lunadon, de megérte, nagyon is! Emberünk Új Zélandi születésű, de jó ideje New Yorkban él, nekem mindig ilyen öntörvényű, magának való, fura fazonnak tűnt. Fotókon én nem emlékszem, hogy láttam volna mosolyogni, mindig komolynak tűnik, látszik hogy 0-24-ben zenész. Engem Greg Ginnre emlékeztet a Black Flag-ből. Aztán lehet, hogy marhaság az egész, mindenesetre nekem nagyon bejön ez a karakter.
Eléggé megijedtem, mikor elindult a lemez: dobgép, orgona prüntyögés vagy fél percig, kábé az a hangulat mint Paul Leary (Butthole Surfers) legutóbbi szólólemezén, aztán rájön egy negédes doo-wop ének olyan Charlie Megirásan. Gondoltam ez az intró, biztos rövid lesz. De nem. Ez az egyik leghosszabb szám a lemezen! De a második számtól már minden a helyére kerül, a By My Side az első dobütéstől a legutolsóig végig olyan feszesen pulzál mint….tényleg, mi pulzál feszesen? Ja megvan! … mint a halántékodon az ér fél gramm speed után. És ez után jön a lemez talán legjobb száma az It’s The Truth. Tisztára Dead Moon hangulat, zakatoló minimál riff és az ének is ilyen magasabb fekvésű, kicsit kappan hang, amilyen Fredé is volt, nyugodjék békében! Ha már Dead Moon, Dino Lunadon zenéje is olyan , hogy nehéz behatárolni, nem mintha olyan újító lenne, mert egyáltalán nem az. Punk Rock? High Energy RnR? Action Rock? vagy egyszerűen csak ROCK? Mindegy. Van vegytiszta másfél perces punk szám is, de úgy zúg-búg a gitár végig az egész lemezen, hogy van egy ilyen állandó pszichedelikus hangulat és valahogy egységesnek marad meg az emberben ez a bő fél óra (amúgy sokkal hosszabbnak tűnik, mert annyi minden történik ezalatt.).
Nemrég voltak Eu turnén, sajnos most csak Anglia és Nyugat Európa fért bele a körbe, remélem a jövőben errefelé is jönnek majd! Az RNR666 tárt karokkal várja őket! 

A you tube-on számonként fent van az egész album.

facebook >> ITT<<

bandcamp >> ITT<<

instagram >>ITT<<

Sick Thoughts : Heaven Is No Fun (Total Punk) 2022

A Sick Thoughts-t már a demós időszak óta követem, azaz már 10 éve. Emlékszem mennyire oda voltam attól a zajos punk/RnR-mocsoktól amit DD Owen ez, az akkor 16(!!!) éves New Orleans-i srác elénk pakolt. Amikor kijött az első kislemez a Goodbey Boozy-nál egyből rendeltem is megfele. Érdekes, de ezeknek a korai zajos cuccoknak is volt egy ilyen slágeres, könnyen megjegyezhető oldala. Menet közben megjelent rengeteg minden a S.T.-tól Lp-k, válogatások, 7″, demo kazetták, plusz egy csomó project H.C.- tól a Thrash Metal-ig, garage punk-tól a Black Metal-ig minden! Nekem persze mind tetszik, rajongó vagyok bazmeg!
Na, itt a 2022-es album. Két kurvagyors állat punk szám ‘I Hate You’ – ‘Hole in the Wall’ kábé a The Kids/korai Ramones vonalon, DE a gitárszólók rendesen Hard Rock-osak!!!! Ezek után jön (szerintem) az idei év egyik legjobb dala a ‘Mother, I Love Satan’ ehhez klip is készült. Szerintem ez Hard Rock elejétől a végéig, de olyan refrénnel, hogy nyár óta dúdolgatom.
Full punk album ez, de ez a ROCK / Hard Rock érzés végig ott van minden percben, mondom főleg a gitáros, szólózós részeknél, amikor nem a sikálás megy. Elsőre a ‘Submachine Love’ kicsit már túlzás volt nekem ebből a nagy rockolásból, de mára megszoktam, megkedveltem, de nem kell beszarni a ‘Horrible Death’-t Dee Dee Ramone is írhatta volna, a ‘Someone I Can Talk To’ meg simán felkerülhetett volna a Slovenly Rec. válogatásalbumára, a We are Loud:90s Cassette Punk Unknows’-ra, ha a 90-es években íródik.
Nem ragozom tovább. Ez egy kurvajó lemez. Megint.

Teljes lemez >> ITT<<

facebook >> ITT<<

instagram >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.