New Buck Biloxi : Cellular Automaton (Total Punk) 2022

Ó, igen! Buck Biloxi (azaz Rob Craig) visszatért! Emlékszem, olyan 10 éve volt mikor szénné-szarrá hallgattam a The Spits lemezeit, mekkora öröm volt az első Buck Biloxi & The Fucks nagylemez. Ugyanaz a Ramónesz alapokon nyugvó, kibaszott fogós punk, mint a The Spits-nél, csak még minimálabban, még elbaszottabb hangzással. Na aztán pár év alatt sikerült szénné-szarrá hallgatni azt a lemezt is, meg amik ezután jelentek meg. Megmondom őszintén kicsit el is feledkeztem róluk, mikor is 2020-ban (a semmiből) a Goodbye Boozy kiadta a ‘Put You To The Gulag‘ kislemezt és fellobbant a régi láng, meg is rendeltem a 3 számos kis mocskot, de lassú voltam. Egy hét alatt elkelt mind a 200 példány.
Ennek is már két éve. És szintén a semmiből idén novemberben kijött az új nagylemez, sőt új a zenekar is. A végéről lekerült a ‘Fucks’, előre meg oda került az, hogy ‘New’. Amúgy ez az első Buck Biloxi cucc, amin nem mindent Rob Craing játszott fel, itt énekel, meg gitározik, a basszuson nem tudom ki játszik, a dobon viszont Benny Divine nyomja, aki már járt RNR666 Bulin a Natural Child-al és ismer valakit, aki személyesen ismeri Gibby-t a Butthole Surfers-ből. Hahaha!
Az új lemez nagyon-nagyon jó, csak kicsit rövid: nyolc dal, tizenhat perc. Első pár hallgatás után kedvencem a ‘New Band‘ és a ‘My Hole‘.
Engem egyáltalán nem zavar, hogy az egész sokkal jobban szól, mint ezelőtt bármikor, semmit nem vesz el a zene punkságából.
Több mellékprojekt is futott régebben, érdekes módon azok nekem többnyire nem nagyon jöttek be, kivétel a Giorgio Murderer szinti-punk cucc és a ‘Holographic Vietnam War’ album és a youtube-on lévő koncertfelvételek!!!
Egy interjúban olvastam, hogy Rob-nak nem tetszik, ha Buck Biloxi-t beteszik abba a ‘buta zene’ / ‘buta punk’ dobozba. Teljesen igaza van, ez a zene nem buta és kurvára nem buta embereknek szól igazából.

Teljes lemez >> ITT <<

Buck Biloxi & The Fucks bandcanp >> ITT <<

Total Punk Records bandcamp >> ITT <<

Alien Nose Job : Stained Glass (Total Punk / Anti Fade) 2022

Na, itt az év vége, oszt kibasszák itt nekem az év lemezét! Mintha hájjal kenegetnének, baszdmeg! Full AC / DC: a riffek, a szólók, az ének, a megszólalás, minden! Na jó, belekeveredik egy kis Rose Tattoo, meg talán némi Cosmic Psychos is itt-ott. Szóval ez az ausztrál Rock N Roll, annak is elit-krémje.
Az első dal a ‘Beatles Vs. Stones’ mán egy akkora AC-is boogie, hogy akinek ez nem tetszik az nem rocker, az is biztos!

És ilyen dumák: “The argument has no meaning and the notion always stinks/
Everybody knows the answer to the question is the Kinks.”

Na másodiktól a ‘Post Punk Poser’ -től falnak mész, az biztos! Az AC/DC és Rose Tattoo együtt szpídezik!!! És így telik el ez a kellemes fél óra a legvégéig (na jó, az utolsó két dal kicsit másabb, kicsit lazább).

A ‘RnR Rubbish Bin’-ban ez a duma is megér egy misét: “We’ve all made a point of recycling what’s been done/
Similar to the originals but sucking out all the fun.”

Az, hogy ki hozta ezt össze engem meglepett: Jake Robertson az Ausmuteants-ból, ami inkább egy punk / postpunk zenekar.
Emlékszem volt egy év, talán 2014/15 amikor a RnR undergroundban szinte minden róluk szólt. Adták ki a jobbnál jobb kis és nagylemezeket (ilyen kiadóknál, mint a Goner, Goodbye Boozy, HoZac, Red Lounge, Total Punk), turnéztak Európában és mindenki be volt szarva a koncertjeiktől, hogy mekkora póver van ezekben az akkor tényleg nagyon fiatal ausztrál srácokban.

Nálam 2022 Top5-ben benne van az fix!

Teljes album >> ITT <<

Curleys : Curleys (Total Punk) 2022

Az amcsi banda első nagylemeze, 11 dal 14 perc alatt. A srácok valahol azt írták, hogy őket aztán kurvára nem érdekli, hogy majd a lemezüket ki, melyik 80-as HC/punk lemezhez hasonlítgatja és kurvára nem kíváncsiak a kis szakértelmedre ebben a témában.
Az biztos, torzítatlan gitár még nem szólt ennyire mocskosan!

Teljes album >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.