Idén lemezkiadók terén nálam a Big Neck Records a nyerő. Hat Lp, egy kislemez és pár kazetta jelent meg náluk 2022-ben, néhányról már lehetett olvasni itt az RNR666-on is. Plusz augusztusban rendeztek Buffalo-ban egy kétnapos fesztivált, aminek a lineup -ja igen lenyűgöző volt! Persze csak annak, aki szereti a zajos-mocsok gitárzenéket.

Cyclo Sonic – Everything Went Stupid (Big Neck Records) 2022

Idősebb arcokból összeállt denveri RnR/punkrock zenekar, akik előtte ilyen bandákban játszottak mint a The Fluid, The Rok-Tots és a  Choosey Mothers. Az utóbbi kettőről még életemben nem hallottam, a The Fluid-ot viszont szeretem, sok-sok éve vettem is tőlük egy lemezt, de csak azért mert a hátoldalon láttam a Glitterhouse Records logot. Ez még a lakossági internet előtti időkben volt, úgyhogy sokáig azt sem tudtam, hogy a zenekarnak komoly kultusza van főleg az USA-ban. Jó is az a lemez (Clear Black Paper) nagyon.
Na, a Cyco Sonic kábé ott folytatja, ahol a The Fluid abbahagyta: fogós egyvelege a ’60-as végi ’70-es eleji hard rocknak, a proto punknak és a punk n roll-nak, jó hangos gitárok, elég nyers ének és alatta fasza kórusok szinte minden dalban. Szerintem az ilyen „nagyon punk” arcok kikészülnek ettől a zenétől, de akiknek a ‘punk rock’ -ban a ‘rock’ is jelent valamit, azok tuti imádni fogják!

Teljes album >> ITT <<

Cyclo Sonic bandcamp >> ITT <<

Cyclo Sonic facebook >> ITT <<

Toeheads : A Cruel Winner’s World (Big Neck Records) 2022

Első nagylemeze a detroiti garage-punk triónak. Aki szereti a 2000/2010-es évek fordulója környéki igénytelen, szemét garage-rock/punk bandáinak hangulatát, hangzását az elégedetten dőlhet hátra vagy locsolhatja szét sörét a szétdohányzott szobájában. Ki, hogy.
Ugyanaz a drog/alkoholfűtötte fiatalos életöröm és rombolási vágy, mint az egy generációval ezelőttieknél.
Meginnék egy láda sört, basszameg! 

Teljes album >> ITT <<

Toeheads bandcamp >> ITT <<

Toeheads facebook >> ITT <<

Toeheads instagram >> ITT <<

Werevolf Jones : Rot Away (Big Neck Records) 2022


Nem széplelkeknek való zene. Drug-punk, scum-punk? Nevezzük akarminek, de csöpög belőle a nihil és a reménytelenség, amit csak rossz, olcsó utcai drogok enyhíthetnek ideig-óráig, hogy aztán még szarabb legyen minden. Honnan jöhetnének, ha nem Detroit-ból?A zene nyálkás-nyúlós és mérgező az ének meg kurvára rosszindulatú sokszor olyan, mint az ilyen gyermekkori geciskedő kis gúnydalocskák. Emlékeztet régi nagy kedvenceim, a chicagoi Daily Void muzsikájára. A lemez a végére kicsit finomodik, aminek egyenlőre nem nagyon örülök, de remélem megszokom és megkedvelem idővel azokat a számokat is.Ez a második nagylemezük, az első is a Big Neck-nél jött ki, van egy kislemezük, az meg az It’s Trash Records-nál.

Teljes album >> ITT <<

Werewolf Jones facebook >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.