208 : Nearby (Big Neck Records) 2023

Azt a mindenit!!! A Big Neck Records erősen indítja 2023-at, ha ez a lemez nem lesz rajta az év végi TOP-5 listámon, akkor ennek egy különösen erős évnek kell lennie.

Amit ez a detroiti duó (dob/gitár-ének) elénk rak 45 percben, az kimeríti a ZAJos extrém RnR-BluesPunk fogalmát, sőt annyira elbaszott, hogy már-már, itt-ott NoWave/HarshNoise-nak is tekinthető. Széttorzított gitárok, túlvezérelt ének, olyan primitív és hatásos ritmusok, amihez foghatót tényleg ritkán hallani. Először úgy tűnik, hogy az egész döcög, szét akar esni, de hamar ráérzel, hogy itt ez a groove. Na, ha ez a ráérzés megvan, már nem is tudsz szabadulni, hallgatni kell minél hangosabban. Személyes izé: engem tűzifa hasogatás közben talált meg ez az állapot, azóta vagyok rágyógyulva erre a lemezre, de nagyon. Aztán rájöttem, hogy nagyon régi és újabb kedvenceimet vélem felfedezni, mint a Sleep, a Pussy Galore, a Tunnel Of Love, vagy a nagyon korai The Feeling Of Love. A ‘Well?‘ kezdése meg nekem olyan, mintha a Kyuss legdögösebb száma, a ‘Green Machine‘ szólna egy teljesen szétroncsolódott lemezjátszó, teljesen szétroncsolódott tűje alatt.

Plusz nekem bejön a képbe az USA/Mexico is, bár ez közel sem annyira kegyetlen, mint a texasiak zenéje, ez mégis egy Rock n Roll lemez…

Három másik, tavalyi Big Neck Records kiadványról >> ITT << írtunk + még kettőről >> ITT << és még egyről a Klazo – Demik Dementia lemezéről pedig >> ITT <<

teljes lemez >> ITT <<

facebook >> ITT <<

instagram >> ITT <<

spotify >> ITT <<

Factory City Children : 7″ / Ep (Toxic State Records) 2023

A New York City punkerek első kislemezén az első dal egyből elvarázsolt, úgy kezdődik, mintha a korai Ramones játszaná az Undertones klasszikusát a ‘Teenage Kick -et’, csak dobgéppel és valami nagyon rohadék énekhanggal (az énekes Mateo rengeteg HC/punk bandában érdekelt: Warthog, Salvaje Punk, Dawn Of Humans stb.) az egész tetején, de  GG Allin, és így természetesen a LiveFastDie is könnyű párhuzam lehet. A dobgépről nem kell szinti-punkra gondolni, nagyon direkt punk rock ez, tényleg mintha Johnny Ramone pengetne le-le-le lefele. A ‘Hell man 88‘ meg egy ki nem adott Sex Pistols szám is lehetne, még az r-betű  is olyan szépen van pörgetve egyszer, mint ahogy Johnny Rotten intézte régen, de tán mostanában is.

Gonosz, nihilista punk rock.

videó klip >> ITT <<   VIGYÁZAT!!!! KURVAJÓ!

teljes lemez  >> ITT <<


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.