Henrik Palm : Nerd Icon (Svart Records)

RNR666-os kollégám Szabó átküldött nem rég pár új lemezt, azzal, hogy
Ezek szerintem tetszenek majd és van még egy, a Svart Records küldte, átküldöm még azt is.
Meghallgattam az összes cuccot és egyből vissza is írtam Szabónak, hogy – Én nem szoktam ilyen zenéket hallgatni, de ez a Henrik Palm nagyon betalált. A kolléga meg visszaírt, hogy pontosan így van ezzel ő is.

 

Mondjuk az, hogy „ilyen” zene, hááát nem sokat jelent. És eléggé behatárolhatatlan az,  amit ez a svéd srác és zenekara összehozott erre a nagylemezre. Baljós, magasztos, sokszor filmzene szerű Rock és Metal a kísérletezős, de nem elvontkodós fajtából. Amikor legelőször meghallgattam a lemezt, nekem a Nothing Face/Angel Rat/The Outer Limits mesterhármas korabeli Voivod jutott az eszembe egyértelműen. És kicsit a King Daimond és a Celtic Frost néha. Szóval ez a kísérletezős avantgárd metal, de ott van a korai Alice Cooper és prog/krautrock is azért.
Ennek ellenére dalok nincsenek túlbonyolítva, de a hangszerelés nagyon változatos és vannak meglepő váltások a zenében akár egy számon belül is, de szerintem az egész albumnak van egy sajátos hangulata, ami nálam fejhallgatóval és szigorúan, elejétől a végéig meghallgatva a teljes lemezt működik igazán.
Érdekes, hogy egy interjúban Henrik azt mondja, hogy ennek a harmadik lemezének a gitárhangzását olyanra szerette volna mint az első Stooges lemezé illetve a Blue Cheer-é, ami szerinte sikerült is. Apropó interjúk. Sokat elolvastam, meghallgattam és Henrik egy igazi zenebolond, aki elég nagy merítésben hallgat zenéket, plusz filmekben sem válogatós: zsé-horror, Columbo sorozat, Ingmar Gergman.

 

A korábbi két lemezt is meghallgattam, azok is nagyon jók!

 

bandcamp >> ITT <<
spotify       >> ITT <<
facebook   >> ITT <<
instagram  >> ITT <<

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.