The Hypos : The Hypos (Press On Records) 2024

Az van, hogy én mindig izgatott leszek, ha valami új Oblivians (93-ban Memphisben alakult, majd feloszlott és a 2010 években újjáalakult Blues-punk legenda, a világ egyik legjobb RnR zenekara sokak véleménye szerint.) körüli projekt tűnik fel. Így voltam a The Hypos-al is. Itt Greg Cartwright az Oblivians kapocs, de a Reigning Sound is az ő zenekara volt amiben az Oblivians után több mint húsz évig zenélt.
Pár hónapja még csak két dal volt elérhető tőlük, plusz pár fotó, amik (a zenével együtt persze) teljesen lenyűgöztek. Aztán olvastam róluk ezt-azt ami szintén nagyon tetszett.

Röviden: Scott McMicken (Dr. Dog, The Ever Expanding) és felesége a pandémia alatt kitalálták, hogy Asheville-be (Észak-Karolina) költöznek, ahol zenélni szeretett volna helybeli arcokkal, így került a képbe Greg és még három másik zenész. Ahogy egy interjúban mondja – öt középkorú ember, akik élvezik a közös zenélést.  Scott felépített a háza udvarában egy teljesen hétköznapi fészert, vett egy nyolcsávos felvevőt és kész is lett a házi stúdió, ahol rögzítették a nagylemezt, ami később saját kiadójánál jelent meg. Elég punk, nem?

A zene viszont totál nem punk, nekem a ’50-es ’60-as évek Amerikája jut az eszembe, amikor a pop zene egészen mást jelentett (már ahogy én elképzelem) plusz van nagy adag karibi hangulat és blues is. Nagyon-nagyon kellemes hallgatni való, de ugyanakkor  talán csak metal zenét hallgatva szoktam így végigbólogatni egy teljes lemezt. Tízszer már biztos végighallgattam a lemezt, de szerintem századik hallgatásnál sem lesz unalmas.
A zenekari logot és a borítófotót meg egyszerűen imádom!

 

 

instagram   >> ITT <<
bandcamp  >> ITT <<

 

ez is mekkora szám már!


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.