Sons Of Cobra : City Of Pain / Outsider (Ghost Highway Rec. / 2021)


Új finn zenekar, régi arcoktól. Az énekes már a 80-as években nyomult egy finn hard core bandában, de a többiek is a Helsinki RnR életének aktív tagjai régóta, a power poptól a rockabillyig összevissza. Ezen a 7″-es kislemezen két szám van. Két kurvajó szám! Hangulatra mindkettő teljesen 70-es évek Detroit proto punk mint a Sonic’s Rendezvous Band (MC5, Stooges, The Up zenészek bandája) vagy az ausztrál Radio BirdmanBored! 

Szóval ez a jó dögös Punk RnR fasza szólókkal, jó énektémákkal. Nekem az első számot hallgatva is volt egy kis Turbonegro érzésem és a másik oldalon az Outsider végén el is hangzik az ” Outside(r) of soceity ” szinte ugyanúgy, ahogy Turbonegroék énekelték annak idején a Denim Demon-ban. Elvileg idén kijön az első nagylemez, én kurvára várom és bármikor jöhetnének egy fasza RNR666 Buliba Budapestre!

Kiadójuk a Ghost Highway Recordings is megérdemel két mondatot. Madridi cég rengeteg kiadvánnyal (többnyire 7″) punk/RnR/garage vonalon: Jack Oblivian, Skip Jensen, Bloodshot Bill, Die Zorros (Beat-Man poénzenekara) Electric Frankensein, Hipbone Slim stb…. Plusz nagyon érdekes feldolgozásalbumokat adnak ki a Dead Boystól,Ramonestől, Motörheadtől és van egy sub-labeljük KÜLÖN  The OBLIVIANS feldolgozásoknak!!!!!!

The Boogie Mooses : She Knows The Night (Kalansilma Records / 2021)


A finn banda 70-es évekbeli Heavy Rockot játszik a Sabbath, Thin Lizzy, Lynyrd Skynyrd hagyományait követve. A címadó szám ennek megfelelően totál Iomi gitártémára épül, de az ének miatt én hallok bele egy kis Candlemass-t is, mondjuk mindkét említett zenekarnál lazább, nyugisabb a hangulat itt.

A másik oldalon egy feldolgozás, a Sweet zenekar Man from Mecca című száma 1972-ből. Elég jó, de nekem a saját dal jobban tetszik. Idén jön ki az első nagylemezük. A két gitáros amúgy ilyen viszonylag ismertebb metal bandákban nyomult mint a To/Die/For meg az Omnium Gatherum, a ritmusszekció meg pl. a Mr. Catfish Band-ben meg a The Mutants-ben. Ez utóbbiban Japa volt a dobos a Black Magic Six előtt!

Kösz a lemezeket Stefi!
Kiitos Stefi!


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.