Sörnäinen : Keskity Puhuuteen (Svart Records) 2022

Sörnäinen bemutatkozó 12″-es kislemezén szereplő négy arcból kettő biztos ismerős annak, aki valamennyire is képben van az RNR666 koncertszervező tevékenységével. Jukka (ének) és Japa (dob) ugyanis a Black Magic Six brutal-blues duo tagjai is így kettecskén. Ők már olyan 16-17 koncertet elcsepegtettek az évek során hazánkban RNR666/Fődalatti szervezésben.

A gitáros, Joonatan Kotila számomra ismeretlen, de Tapio Wilska már koránt sem! Ő már megfordult a Garay téri hadiszállásunkon mint a BM6 sofőrje. Ott derült ki, hogy ő volt a finn viking-Metal zenekar a Fintroll első énekese! Emlékszem kurvasokat kerestem a 90-es évek végén a lemezüket, mert valahol azt olvastam róluk, hogy a polkát keverik a Death Metal-al. Na, de nem lényeges ez. Az viszont biztos, hogy ő a zenekar nemzetközileg is legismertebb tagja. A Sörnäinen 2014-ben alakult, Jukkán, Jappán és Papa Wilskán kívül két, azóta kivált taggal. A stílus már akkor egyfajta country rock / RnR volt finn nyelven, nagyon finnesen! Kocsmai sztorizgatások férfiak között. Részegen, záróra környékén. Ilyen számcímek: A Sátánnak semmi sem elég, Koncentrálj a Gonoszra, Nem fogsz visszajönni, Összeesküvés elmélet. Elég jó, nem? Helsinkiben akarok kóvályogni a kikötőben nagyon besörözve, szívem felett egy laposüveg pálinkával, fejemen fülhallgató, az mp3 lejátszóban ez az album! Elvileg idén nagylemez!

Teljes, négy számos kislemez >> https://sornainen.bandcamp.com/
Sörnäinen facebook >> https://www.facebook.com/sornainen/

Weird Omen : Lows and Highs / Warsaw Ep (Beast Records) 2022

A francia dob(ének)/gitár(ének)/bariton szaxofon trio olyan tömény garage-fuzzz, primitive-beat, 60’s HARDpsychedelic súlyosságot tesz itt le két rövidke szám erejéig, hogy beszarás!

Nekem elsőre fel sem tűnt a szaxofon, úgy magával vitt az egésznek a lendülete! The Cramps és a Catholic Spray ugrott be és az, hogy ez szerintem Lavórnak mennyire tetszene! Hótbebaszva, RNR666 Buliban!  A ‘B’ oldalon feldolgozzák a Joy Division legpunkabb számát a Warsaw-t! Beast Records minőség nem kétséges!

Teljes két számos kislemez >> https://weirdomen.bandcamp.com/album/lows-highs-warsaw-ep
Weird Omen facebook >> https://www.facebook.com/weirdomentheband


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.