Vasco Viviani-nak (EEEE Records) támadt egy ötlete, hogy Luca Tranzini-nak (mint Tab_ularasa) és Gianmaria Zanda-nak kiad egy split lemezt. Luca nem lehet teljesen ismeretlen RNR666-ot olvasóknak (ha van ilyen) elég sokat írtunk róla és az Ultra Twist-el meg a Trio Banana-val is játszott már Budapesten. Zanda-ról előtte még nem hallottam, de amit találtam tőle az nagyon jónak tűnik >>> EZ <<< . Szóval a split ötlete megvolt, meg az, hogy a felvételeket Luca Ciffo ( Fuzz OrchestraBron Y Aur) stúdiójában rögzítsék. Az utóbbi össze is jött, az előző nem igazán. Mindenki hozta a haverjait, szóló produkciókból lett egy öttagú zenekar: Luca, Zanda, DUG (az első két Pussywarmers album dobosa), Flavio Scutti (le RoseNASTRO) és Beppe Sordi.

Előre mondom, nekem eddig ez 2021 lemeze. Ezt is hallgattam meg legtöbbször, legkülönbözőbb állapotban: Kora hajnalban fejhallgatóval, késő éjszaka fejhallgatóval hótrészegen, Mártival borozgatva a diófa alatt délután vagy négyszer egymás után, akkor rájöttünk, hogy valójában ez egy filmzenealbum, ki is találtunk egy komplett sztorit, ha jól emlékszem egy lepattant punk srác és egy UFO-lány viszontagságos, beteljesült, majd szétszakadt szerelméről szólt. Akkor nagyon jónak tűnt.

A lemeznyitó ‘ METTI LE DITA NELLA PRESA ‘  engem a Country Teasers hangulatát idézi, kurvajó lüktető (post)punk.  A következő kicsit dallamosabb, de sebesebb sodró garage rock (fogjuk rá). Aztán egy The Fall-ra emlékeztető hosszabb (4perc feletti) jön. Ja, az egész lemezen nagyon állat a basszus!
A ‘Self Exorcitation Ritual Song‘ ról meg ilyen régi Alain Delon film jut eszembe, de van ami a Hellshovel, az Acid Baby Jesus vagy a Sonic Chicken 4 pszichedelic garage rockjára emlékeztet. A ‘ 100’000 metri ‘ pedig szerintem az album HIT song-ja egyetemben a rá következő ‘ CIOCCOLATO FONDENTE‘ vel. A ‘ SESSO ESPRESSO ‘ tökéletes lezárása a lemeznek, szomorkás, kissé gyermeteg, de furcsa és mégis pofonegyszerű dalocska. Nem tudom lesz-e folytatása a dolognak, de remélem lesz! Egy koncertet nagyon megnéznék ezzel a csapattal Budapesten.

A teljes lemez:


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.