X-Acto / Paranoise split 7″ (Goodbey Boozy Records) 2022

Te a-ty-a-ú-r-i-s-t-e-n !!!!! Már megint mit szabadított ránk Gabriele az olasz Goodbey Boozy Records főnöke! Itt, az RNR666-nál sosem titkoltuk rajongásunkat a teramoi mini(mal)kiadó iránt. Áradoztunk róla nem egyszer >>> klikk! <<< , interjút is készítettünk a főnivel >>> klikk!! <<<
Ezt a 2022-es évet jól beindította ezzel a hatszámos splittel, az kurvaisten!

Az X-Acto valamiféle beteg szinti punk-grind-avantpunk borzalmat vezet elő, az első szám egy olasz bandát a Santa Fiora-t juttatja eszembe és azt a kurvajó koncertet, amit 2009 januárjában adtak Budapesten kb. húszunknak. De a londoni Trencher vagy a  san diegoi The Locust párhuzam sem hülyeség, de ezeknél azért jóval punkabb a hangulat. Nem sok infót találni róluk, a youtubon van egy koncert. Nagyon agresszíven nyomatják ezek a nagyon fiatal srácok.
Paranoise oldala nem kevésbé zakkant, itt már valamiféle kraut rock is vegyül ebbe a punk rock száguldásba. A lemezoldal végére már addig szítják a tempót a srácok, hogy az utolsó szám egy az egyben olyan, mintha 45-ös fordulatszámon hallgatnál meg egy The Functional Blackouts vagy egy Daily Void nagylemezt. Nem lennék meglepve, ha ez a split évek múlva ilyen hivatkozási alap lenne a punk rock alvilágában.

Bandcamp: https://goodbyeboozydigital.bandcamp.com/album/x-acto-paranoise

Print Head In Motion (self-released 2022)

Lo-Fi bedroom punk Kanadából, egyetlen srác csinál mindent, feljátszást, rögzítést, kiadást. Na, jó a 30 darab kazettához a külön-külön borítókat nem ő rajzolta.


Mondjuk már most visszaszívom, hogy ‘punk’ inkább ilyen new wave vagy avantgarde-pop, mondjuk a számok rövidek és némelyik elég gyors. Legyen mégis punk…? Tökmindegy.Egy-két másodperc erejéig bevillannak olyan örök kedvenceim, mint a korai Digital LeatherCsermanek LakótelepBrain Of Morbius. Többszöri hallgatás után jön ki, hogy milyen jó dalok ezek igazából, szinte slágerek, csak kurvára rövidek és zajosak.

Bandcamp: https://printhead.bandcamp.com/album/in-motion


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.