A kozmikus szörfgitáros izraeli, majd sokáig Berlinben élő Charlie Megirát éveken át próbáltuk elhozni Magyarországra, ám az élet (helyesebben szólva a halál) közbeszólt. Charlie pont öt évvel ezelőtt távozott a bolygóról és emléke erősebben él, mint valaha: az egyik legmenőbb antológiás lemezkiadó, a Numero Group két lemezes válogatást adott ki Charlie dalaiból, 2019-ben pedig izraeli barátja, Boaz Goldberg forgatott róla személyes hangvételű dokumentumfilmetTomorrow’s Gone‘ címmel.

Az elmúlt években egyre többen figyelnek fel Charlie zajos, introspektív dalaira melyekben olykor mézédes amerikai 60’s balladák, néha rideg poszt-punk gitárok, máskor pedig Jim Jarmusch soha le nem forgatott filmjeinek zenéi köszönnek vissza.

Az estét a film levetítésével indítjuk, majd a mágia és a bolygóközi erőterek megidézésével hatalmas rock n’ roll áldozatot mutatunk be sercegő, poros lemezek pörgetésével.

A FILMVETÍTÉS UTÁN RNR666 & BANG BANG RADIO SHOW BULI!

REALSOCPROD TESÓK
Béka és Andrea lemezgyűjteményéből régi rock n’ roll kincsekre számíthatunk, garázs, psychobilly, surf, nagy műgonddal, ilyesmik

DJ JIMMY TRASH (Berlin, a mérleg jegyében) –
Jimmy egy szürke berlini délutánon megpillantotta Charlie Megira első videóklipjét, majd azonnal meg is hívta Európába az akkor még teljesen ismeretlen zenekart (nem sokkal később Charliék Berlinbe is költöztek).
Jimmy Trash az RNR666 régi barátja, zenész, filmrendező, DJ, a berlini Trashfest kurátora és mellesleg Charlie barátja. Eklektikus, kiszámíthatatlan vinyl szettre számíthatunk tőle!

poster: Mohair Sam


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.