avagy
A nagy F.SZ.T.Z. könyv

-levélregény-

1.

Budapest
1998. december 12.

Szevasztok MARHÁK! Nem tudom mi a bajotok Orbán miniszterelnök úrral. Én magyar polgárnak érzem magam és köztudott, hogy a miniszterelnök úr szereti a polgárokat. A kábítószertörvényt meg megérdemeltétek. Különben is, ha szarvasok lennénk, már rég halottak lennénk. De akkor is dögöljön meg az egész polgár Istenfasza! Dögöljön meg Herman! Dögöljön meg Bordás Kázmér! Dögöljön meg Dunaújváros! Bordás gondoltál már rá, ha Dunaújváros nem lenne, Te se lennél! Köszönd meg Rákosinak, hogy élsz! FREE SZABOLCS!

Nyíregyháza
1999. február 1.

Kedves András.

Néha jól esik a lazítás. A lényeg, hogy ne menjen a szórakozás rovására. Én, sajnos betegségem miatt nem lehettem ott Fekete Bándi születésnapi mulatságán. A résztvevők a következőkről számoltak be: 1.”Sör-Bor-Rövid”: erős kezdés. 2. Utca: belehúzás (cigi és üvöltözés). 3. Banhof: szórakozás. A Magasházi testvéreket kidobják a helyről. Oka: Fekete Bándi kapott egy nagyméretű szivacsbaltát Karcsitól. Karcsi és Tótlali a megszűnt metálrészlegben metálrészegen pogóznak, ami azért feltűnő, mert csak zene nem szól, és szomorú metálosokat hívnak táncba. A pogót „Állj, állj vége a számnak!” felkiáltásra hagyják abba. Küldök neked egy szép dokumentumot melyekre tegnap bukkantam rá a Nógrád Megyei Rendőr- főkapitányság hivatalos honlapján. HA LÚD LEGYEN KÖVÉR LÁSZLÓ!
FREE SZABOLCS terror zone.

bordáskázmér

Lendületben a rétsági bűnmegelőzés

A Dunakanyar Rádió hírműsorában lehetett először hallani a hírt, majd plakátokon és szóróanyagokon is olvashatták: Drog- Stop Diszkó lesz Diósjenőn és Nagyorosziban. A rétsági rendőrkapitányság szervezésében, helyi szponzorok támogatásával jött létre mindkét rendezvény. Diósjenőn 1996. december 23-án 20.00 órakor kezdődött a diszkó. A teremben a kábítószer káros következményeit bemutató tablók lógtak a falakon és oszlopokon. Egy három méteres képernyőn videóklippeket és köztük kábítószerekről, és kábítószeresekről szóló filmeket vetítettünk. A rétsági Suzuki támogatásával fellépett a TNT, Techno és SO-HO Party együttes. Az időjárás nem vette pártfogásába ügyünket és néhány óra alatt 25 cm-es hólepellel lepett meg. Ez meglehetősen nehézzé tette a sűrű hózáporban a Diósjenőre való eljutást. 22. 00 óráig alig több mint 50 fő gyűlt csak össze, már-már a rendezvény kudarca rémlett fel előttünk, mikor egy nagyobb csoport érkezett, majd pedig már az ajtót be sem lehetett csukni a folyamatosan érkezők miatt. A bejáratnál egy statisztikai felmérő lapot lehetett önkéntesen, név nélkül kitölteni. Aki ezt megtette 100 Ft kedvezményt kapott a belépőjegy árából. Ezen az adatlapon az alkoholfogyasztási, dohányzási szokásokról, a kábítószer fajták ismeretéről és az esetleges használatáról lehetett nyilatkozni. Az őszinteséget számon kérni nem lehet, de a névnélküliség miatt felelősséget senki sem érzett a kitöltők elmondása szerint. 23. 00 óra után dr. Gürtler Zsuzsanna a nagyoroszi laktanya orvos főhadnagya tartott rövid előadást egy a kábítószer fajtákat bemutató tabló felhasználásával. Számunkra is meglepetés volt, hogy előadásának egy-egy súlyosabb következményeket ecsetelő mondatát milyen döbbent csend fogadta. Figyeltek rá! Az előadás után újabb együttes következett és zene hajnalig. A balassagyarmati kábel tv stábja riportokat készített a műsor alatt, amit adásukban le is vetítettek.

1996. december 28-án Nagyorosziban újabb Drog-Stop diszkót rendeztünk. Itt nem sikerült olyan bőkezű szponzorokat találni, akik együttesek fellépést finanszírozták volna. Ennek ellenére itt is tartogattunk meglepetést a résztvevőknek. A Diósjenőn használt és jó érthetősége miatt bevált felmérőlap kitöltői nem csak 100 Ft-os kedvezményt kaptak, hanem a helyi szponzorok jóvoltából egy sorszámot is, amivel tombolasorsoláson vehettek részt. Nem tudtuk ekkor még, hogy egy zsúfolt diszkóban lehet-e egyáltalán tombolasorsolást tartani, dehát aki mer, az nyer… Az előző diszkóban szerzett tapasztalatok alapján még későbbre, 24.00 órára tettük Gürtler doktornő előadását. Az előadás talán a diszkó bensőségesebb hangulata miatt jelentős számú szórakozni vágyót lekötött. Hogy e hangulatot ne rontsuk itt újból zene következett a drogtáblákkal „díszített” teremben. 00. 30 órakor a hangulat tetőfokára hágott már. Bejelentettük, hogy sorszámaikat készítsék elő a szerencsések, mert tombolasorsolás következik. Tombolán „trükkös” ajándékait óriási nevetések kísérték, és talán még fokozta is az eddigi hangulatot a fődíjra való várakozás. Fődíjunkat, egy Sony márkájú kazettás magnót egy rétsági fiatalember nyerte. Diszkónkhoz kapcsolódva egy Nagyoroszi ételbárban a szponzorok részére egy vacsorát adtunk több vendég meghívásával. Egyetlen kikötés volt a vacsorához: a diszkóban is meg kellett jelennie egy időre. Így megjelent a fiatalok körében Arnold Mihály, a Vám és Pénzügyőrség Országos parancsnoka. Machács Mihály r. alez. rétsági rendőrkapitány, Gábriel Géza r. alez. bűnügyi osztályvezető, Pádár András, a Nógrád Megyei Hírlap újságírója és több gazdálkodó szervezet vezetője. Felvetődött a kérdés, hogy az alkohol és a dohányzás is a legális drogok csoportjába tartozik, akkor ez mennyire megfelelő propaganda? Ez igaz, de ha nem megyünk oda, ahol a fiatalok a legszívesebben jelennek meg, vagy tiltásokat mondunk tájékoztatás helyett, vajon ki fog odafigyelni ránk? Mindkét diszkó a résztvevők véleménye alapján sikeresnek volt mondható annyiban, hogy a rendőrség nem, mint erőszakszervezet lépett fel, hanem tájékoztatott és szórakoztatott. Ugye, nem ártott a rólunk kialakított képnek?

G. r. fhdgy.
Rétság Rk. Bü. Oszt.

Közjáték

2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet
5. fejezet
6. fejezet


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.