A 8 hónapja és 19 napja beiktatott amerikai elnöknek ítélték a Nobel-békedíjat! Miért?
 
Azokért a rendkívüli erőfeszítésekért, amelyeket a népek közötti együttműködés érdekében tett. A vízióért, és a munkáért melyet a nukleáris fegyver mentes világért végez. Azért mert kezdeményezte, hogy az USA játsszon konstruktívabb szerepet a klíma konferenciákon. Azért mert oly ritka, hogy egy ember ennyire meg tudja ragadni a világ figyelmét, sőt képes egy jobb jövő reményét adni az embereknek. És azért, hogy a Bizottság a díjjal is támogassa őt céljai elérésében.   
 
Szép. Nem az eredményt, a szándékot jutalmazták. (Rosszabb esetben az elnök tanácsadóinak és szövegíróinak teljesítményét.) Természetesen nem áll szándékomban kétségbe vonni Mr. Obama jó szándékát amúgy sem láttam még rossz szándékú elnököt.  Sebaj.
 

Kedves Nobel Committee!

Van szerencsém felhívni becses figyelmüket, hogy igen előrehaladott állapotban van univerzális vakcinám előállítása, mely egyszerre oldja meg több apró-cseprő kerge kór mellett a rák, az AIDS, a Hepatitis-C, a Lyme- kór és az Alzheimer kor problémáját mindörökre. Már több mint két hete dolgozom rajta, még néhány röpke esztendő és megvagyok. Ha esetleg nem várt kudarccal végződne az emberiség (és különösen a norvég nép) földi boldogságáért végzett áldozatos munkám, akkor sincs baj, mert esténként – kikapcsolódás gyanánt – elkezdtem írni a Legújabb Testamentumot, a Neo Bibliát, melyre már oly régóta áhítozik a megváltást szomjazó emberiség. Három oldallal már kész is vagyok. Mellékeltem. Hogy tetszik?

Üdvözlettel, szabo
 

 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.