avagy

A nagy F.SZ.T.Z. könyv

– levélregény –

 

6.

Nyíregyháza
1999. április 13.

Héhó.

Még most sem vagyok teljesen magamnál. Tegnap beszívtunk meg beittunk, mint a dög.
A Kiskocsmába kimeszelték a WC-t. Feleslegesen. Csobolyó pontosan ezt írta ki. Csak az nem világos, hogy ki lettünk-e tiltva vagy nem. Szerintem még nem.

A TK-n nem engedett be minket a portás, ezért egy ismeretlen fiatalember ablakán kellett bemásznunk tízünknek. Bent zene, tánc, hangulat. Egy-két részletre emlékszek. Például Geci Bandi elment vizelni egy tárlóhelységbe, ami közvetlen a klubrészből nyílik, és egy függönnyel van elválasztva, egy festékes vödörbe vizelt, a vödör tartalmát pedig ráöntötte az ott tárolt robogóra. És képzeld el ezt velem mosolyogva közölte. Mondjuk én meg röhögtem. Aztán átmentünk a szakestre. Az átmenetel képezi egyben a „na innentől nem emlékszem határt”. Utolsó, nagyjából konkrét emlék, hogy metálosoknak kiabálok Hermannal, meg talán még a két főiskolás barátunk: – Metál-triumvirátus! Ozzy, Lemmy, Rob Halford! Bent nem tudom, mit csinálhattam. Az, hogy itt is ittam felespálinkát az biztos. Az, hogy mennyit az már kérdéses. Emlékszem egy feketébe öltözött, szomorú lányra. Tőle a nemrég történt tragédiáról érdeklődtem és megpróbáltam felvidítani, lehet még viccet is meséltem neki. Mivel nem volt konstruktív, így továbbra is szomorú maradt. A szakest végén, egy másik ablakon visszamásztunk és mentünk a klubba. Nem emlékszem, hogy mentem haza. Reggel 8 helyett fél kilencre sikerült megérkeznem a munkahelyemre, részegen. Nem sok híja volt egy jó hányásnak. Második nap a dolgozóba. Haza is hoztam két könyvet. Holnap hármat fogok. És így tovább. Ma próbáltuk összerakni a kockákat, ám nem sok sikerrel. Senki sem emlékszik. Mentség, hogy csak négyen voltunk a tizennégyből.

FREE SZABOLCS.
OZZY, LEMMY, ROB HALFORD.

 

Budapest
Április 14.

A vasárnapi leveledben nagyon megtetszett egy kifejezés, ami a következő: „időközben vasárnap lett.” Na ez az én bajom. Vasárnap este Cingáréknál éjfél előtt pár perccel rádöbbentem, hogy vasárnap van. Irtózatosan elájultunk. Gyalog mentünk haza Nikivel a nagy hátizsákkal. Felért egy Marlboro Adventure-ral. Azóta nyugi, csak a hétfői meccs alatt ittam egy sört jó apukához méltóan. Teljesen más így a világ. Reggel könnyed ébredés, nem akarok a munkahelyemen sem elájulni, és munka közben még ötleteim is támadnak. Elhatároztam bevágom a kéziféket egy kis időre, hogy meddig azt nem tudom. Ez csak annyit jelent, hogy hetente csak 2-3 alkalommal ütöm ki magam. De inkább nem tervezek semmit, mert minek.
Olvastam a Funkey magazinba a G. 0. D. cikket, csak az a baj hogy nem 4 oldalas. Szerintem Nyíregyháza megérne egy különszámot is. De a legjobb az, hogy egy életmód magazinba került bele. Lám-lám így is lehet. Kérdeztem Yarimkürtöt is olvasta-e a cikket, és azt mondta persze. Csodálkozva rákérdeztem: megvetted? „Nem az újságosnál olvastam el.” Az egészhez annyi megjegyzése volt, hogy az a kép nincs benne, amikor Tiszetelken együtt állunk a teraszon a növényekkel. Te meg hol a faszba dolgozol? Ugye milyen jó részegen megérkezni a munkahelyre? Akkor a legjobb, amikor már 2 hete ezt csinálod és beesel 2 óra késéssel és délután 1 órával hamarabb hazamész, hogy nem bírod tovább, meg így nincs semmi értelme. Mire hazaértél, ha egyáltalán haza értél, már valami ordításnak a közepében találod magad. Na ezután a napok egyre keményebbek. Viszontlátásra! Jó munkát! Jó szurkolást! Jó szórakozást! Vegyetek Tótlalinak növesztő hormonokat!Mocsok Fidesz. Mocsok mindenki. Orbán Viktor. FREE SZABOLCS.

Figyelj már geca! A csajomnak a szakdolgozatához kellene valami olyan könyv, amiben az italok története van benne. Gondolok itt elsősorban sör, bor, rövid…

 

Nyíregyháza
Április 15.

Gratulálok. Ez az igazi virtus. Ha a szervezet megköveteli, akkor meg kell neki adni. Nehogy hiányt szenvedjen valamiben. Én a herceg Esterházy Miklós Művelődési Házban vagyok programszervező, de ezen a héten a könyvtárában rendezgetem az állományt. Ez ideiglenes meló. Ha nem jön össze valami Budapesten, akkor max. június végéig leszek itt. Nyáron nem dolgozom. Nyaralok. Fagyi, vízpart, tartalmas időtöltés, aktív kikapcs.
Niki szakdolgozatához: Gaál Ernő: Sör az ókori Egyiptomban. Lehet, hogy nem ez a címe, de az első szó biztos. Továbbá Ferdinand Braudell: Anyagi kultúra a …… században. ebbe van az italokról. Meg, nemrég jelent meg egy olasz pasasnak a könyve, a címe: Éhség és bőség. Ez a táplálkozásról szól, de lehet másról is. Megvan a neve is: Massimo Montanari. De nézd meg a hálózaton. Van valami központi nyilvántartása a könyvtáraknak, ahol lehet keresgélni. Azt nem tudom, hogy téma szerint is. Neve: kozelkat.
Meg még: Ráth- Végh István: Az emberi butaság. 388. oldal: Epizódok az agyhígítás történetéből.
Csudatörténetek (száz példa a 17-18. századi katolikus prédikációkból):

– Ahol a részegség, ott táncolnak az ördögök.
– A nyársra húzott részeges barát.
– Miért nem verte meg Szent Mónikát az ura?
– Szüleit keserítő fiú szörnyűképpen megbüntettetik Istentől.
– Mi jót tanult Szent Ephrem egy híres kurvától?
– Szent Juliánus apját-anyját megöli.
Az utóbbi művet tegnap emeltem le a polcról a munkahelyemen és raktam fel az enyémre. Tanulságos. Komolyra fordítva: a kultúrtörténethez tartoznak ezen dolgok, a készséges könyvtáros majd bővebb felvilágosítást ad.

Hétfőn a Főiskolai Hetek alkalmából jeles személyiség fog pár szót szólni a tanárképzőn a seggfej egybegyűlteknek. Egy igazi kuriózum, a legkeményebb és egyetlen magyar miniszter, akit egy nap kétszer is leszavaznak. Duesthc ifj. és sp. min. úr önmaga személyében (lsd még: prágai bika). Megtisztelve fogom magam érezni, több társammal egyetemben. Pover!

 

Folytköv

1. fejezet
Közjáték
2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet
5. fejezet
6. fejezet


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.