Urban Junior : Urban Et Orbi (Voodoo Rhythm Records) 2023

Kilenc év után  itt az új URBAN JUNIOR nagylemez!!! One man band Svájcból aki szimultán dobol, gitározik, szintit nyomogat, loopokat indít el és egy ’80-as évekbeli dobgépet kezel miközben egy megafonba énekel. Ezt persze élőben is hozza, tehát nem ilyen stúdió / hálószoba produkcióról van szó.
Urban Jr. a kétezres évek közepén kezdte az ipart, 2005-ben és 2007-ben meg is jelent két cd-je, amiket fel is írt nekem Béka az Iguána ruhaboltban egy darab cd-re, innen is köszönet érte (a mai napig hallgatjuk, főleg az autóban nagyobb utazások során)!
Ez a két lemez még hagyományosabb trash-garage-RnR hangzású volt, de mindenképpen a jobbak közül. Aztán 2010-ben a Voodoo Rhythem-nél kijöt a ‘Two Haded Demon’ nagylemez, az már egy teljesen friss hangzás szellemében íródott, a kiadót idézve: SWISS-SPANKIN-ELECTRO-TRASH-GARAGE-BOOGIE-DISCO-BLUES-PUNK!
És kérem, nem csalás nem ámítás, tényleg ilyen is lett a végeredmény!!! A következő albummal még inkább ebbe az elektrósabb/diszkósabb irányba mozdult, ezzel az újjal meg valamennyire visszakanyarodott a garage rockos irányba, de bőven tánczene ez, nem kell megijedni! Kis túlzással élve, ha összeereszted a D.A.F. -ot és Hasil Adkinst kábé helyben vagy.
Tavaly a Voodoo Rhythm-nél megjelent egy másik hasonló hangzású lemez, arról  >> ITT << írtunk.

 

Ezt a 22 perces dokumentumfilmet érdemes megnézni róla. On the road with Urban Junior – 2015 1 Day 2 Countries 3 Shows

 
teljes album a bandcamp-en >> ITT <<
                    a spotify-on        >> ITT <<

 

” The Stupidity of punk and the simplicity of techno combine the despairing soul of the blues.”

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.