Erről a két lengyel zenekarról legutóbb is egyszerre írtam, ugyanis van átfedés a tagok között, (mindkettőben ugyanaz az énekes és a basszusgitáros ) ráadásul akkor is, ahogy most is nagyjából egy időben jelentkeztek új anyaggal.

 

Nameless Creations : Plague Party (Antena Krzyku Records) 2023

Már az első számmal jól bekezdenek a srácok :nagyon fasza basszus  bevezetés majd kapcsolódik hozzá ez-az AZTÁN bejön a dob (üstdob?) és egy jó kis tekerős, repetitív gitár és az egész megy bele a nagy büdös sötétségbe. Nagyon állat!
Vannak szellősebb, dallamosabb számok is  (a Poison Island vagy a The Hammer Falls például), de azért inkább a tömény sötétség a jellemző. Végül is dark punk / death rock ez némi gót beütéssel, de a zajos gitárok és mániákus ének miatt többször eszembe jut a Scratch Acid vagy a Laughing Hyenas és persze a Birthday Party, mint a Sisters of Mercy meg a hozzájuk hasonló dark wave cuccok. Giccses romantikának, pátosznak itt nyoma sincs.
Nagyon-nagyon jó lemez.

 

teljes album  >> ITT <<
bandcamp    >> ITT <<
spotify           >> ITT <<
facebook       >> ITT <<
instagram      >> ITT <<

 

 

Moron’s Morons : Go Pop! (Big Neck Records) 2023

Ahogy fent írtam, ugyan az az énekes és a basszer mint a Nameless Creatures-ben, de itt már a jókedvé és az életörömé a pálya.
A két dal közül az egyik, sőt mindkettő New York Dolls szerű dögös Rock n Roll – punk. A második meg, ha kicsit zajosabb lenne a gitár és elbaszottabb az ének lehetne akár egy Lee Harvey Oswald Band szám is aminek én csak örülni tudok!

 

Az előző kislemezükről >> ITT << írtunk az előző nagylemezről meg >> ITT <<

 

 

mindkét szám >> ITT <<
spotify             >> ITT <<
facebook         >> ITT <<
instagram        >> ITT <<

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.