Rögtön az első este megdöbbenve látom, hogy a születésnapos kávéval kíván koccintani, persze turpisságot sejtek a dologban és lám, a mocsár színű ital nem más mint az igen érdekes ízvilágú Lakrisal.
Hát essék pár szó a finn italkülönlegességekről!
 

 
Lakrisal: Összetevői vodka és szalmiák tartalmú Lakrisal cukorka, ami leginkább a medvecukor borzadályos ízét idézi. Kicsit sós, kicsit édes, 3 feles után már meggondolod, akarsz-e ilyet inni többé az életben.
 
Lonkero: Gin és citrusos szénsavas üdítő (grapefriut vagy limonádé). Kifejezetten másnaposságra ajánlott (legalább 2 korsóval), könnyű ital sok jéggel (a mínusz 23 fokban ajánlott beltéren fogyasztani, bár dobozos formában bármely szupermarketben beszerezhető utiitalnak is).
 
Jaloviina: Holland barátunk egyik kedvence. Leginkább a whiskey és brandy keverékére emlékeztet, feleseket lehet kérni belőle, jó sokat. Kártyázáshoz is kíváló kísérőital.
 
 
Mife: Vagyis Mittufernet. Fele részben Fernet Branca, fele részben zöld menta likőrből készül. Egyszerre kell 1 decit lehúzni ebből a szintén sötét, inkább fekete színű keverékből, amit előbb egy darab jégkockával kell összekeverni. Ha megiszol belőle 3-at, 4-et, tuti készen leszel egész estére!
Szintén kártyázáshoz ajánlott.
(A kártyajáték neve UNO és a mi Makkaó játékunkra hasonlít leginkább.)
 
 
És még egy fekete valami, kinézetre Bambi (de ez már láthatóan üres üveg), ízre szintén, vagyis förtelmes (égett autóabroncs és kanalasorvosság keveréke lehet):
 
 
A fantasztikus sörökről később!
 
Külön köszönet Peppi Vauhkonen-nek, a Heinahattu bár bűbájos pultosának!
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.