Egy valóban szép júliusi napon Miskolcon lett felajánlva és elfogadva egy helsinki- i szilveszter lehetősége.
– Megyünk, jóhogy!
Persze nem jöttment finnugorok invitátak, hanem J – Tan  és Lew Siffer ( Jukka és Japa ) a Black Magic Six zenekar két ördögi tagja. Fél évvel az indulás előtt megváltva a jegy nem került többe, mint a Budapest – Hajdúszoboszló returjegy hétszerese. A hülyének is megéri !!!
 
 

 
Idulás előtt még egy jó RnR666 adás, még kissé kótyagos szedelőzködés kora reggel, de semmi gond van egy üveg pezsgő a hűtőben, meg pálinka is. Nyema práblému! De valahogy Ferihegyre érkezve nem bizonyult elégneg, sör kell még! Még három nyócötvenes Borsodi világos. Nyaralunk basszameg, nem? Közvetlen szomszédaink a gépen 2 db strici és a hozzájuk tartozó 2 db kurva. Úgy is aludni akartam, hálistennek sikerült.
Helsinki, reptér, bazi nagy hó, hideg. Sört mihamarabb!!!  Az utikönyvek abban nem hazudnak, hogy a finn ember igen segítőkész: Leszállva a buszról a térképet nézegettük, hogy hol vagyunk, hova kéne menni. A hátunk mögül egyszer csak ezt halljuk: Can – I – Help – You? Az útbaigazítás gyors és pontos,  az olyan jó ötvenes segítőnk jót mulat az általunk köszönömnek szánt  kírosz ( kiitos) – on, ami így ejtve annyit tesz, átkozott ( damned ).
Pár perc gyalog és megérkezünk a találkozási pontként megjelölt Heinahattu Pub hoz. Találkozunk Japával, kiderül a feleségének ma van a születésnapja, ő is jön később. Jött is, és még sok- sok vidám részeg finnugor……….
 
 
 
 
…az első este Helsinkiben, a Heinahattu- ban.

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.