Le Muffe : You Fly Away / Bif ( Area Pirata Records / Pigmé Records) 2023

 

Aki eljött tavaly a Gólyába vagy pár napra rá Szolnokon a Tomi büfében nézte meg őket, azoknak nem sokat kell magyarázni a zenekarról, de ha full homály van akkor Szabó kolléga pár mondata segíthet:
Az olasz LE MUFFE dob-basszus-orgona trió leginkább EGY DÜHÖS BEAT ZENEKAR. Hangzását elsősorban egy Farfisa orgona és kezelőjének orgánuma határozza meg. Mellette egy meglepően agresszív ritmusszekció áll. Zenéjükben a 60-as évek beatje találkozik a 80-as évek hc-punkjával. Az Archie & The Bunkers meg a Question Mark & The Mysterians jutnak róla eszembe.
Én ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy szövegileg: társadalomkritikus és szociálisan érzékeny.
Na, de itt ez az idei kislemez: Két szám, egyik angolul a másik olaszul, de abban biztos vagyok, hogy mindkettő koncert-kedvenc lesz nemsoká. A ‘You Fly Away‘ azért mert kurvára slágeres, a ‘Bif‘ meg azért mert annyira állat!
A másik meg, hogy kurvajól néz ki az egész kislemez: fasza borítókép, belül insert a dalszövegekkel, letöltőkód stb. Már vagy harmadjára hallgattam meg a lemezt mikor eszembe jutott, hogy meg sem néztem még a hátsó borítót! Megfordítom és: -Ááááááá!!! Ez az RNR666 budapesti főhadiszállásán készült az 100% és 99%, hogy én fotóztam!

 

„Dont’ touch the dog!/Drink one UNICUM!”

 

 

mindkét szám itt >> ITT <<
Le Muffe facebook >> ITT <<
a tavalyi nagyonfasza albumuk  >> ITT <<

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.