Hát megint itt vagy. Örülünk neki. Milyen napot terveztél? Egy sima szerdát a munkahelyen/ otthon/ nyaralva? (A megfelelő aláhúzandó! A filc ott van jobb kezed felől. Vigyázz a kávé! Bal kezeseknek másik oldalra kellett volna vigyázniuk.) Vagy egy fordítottat? De mielőtt bármit teszel, elmélyülsz a munkában, egyéb foglalatosságban/ lebegsz a felszínen/ jársz a vízen, nézd meg az alábbi kis filmrészletet.

Aki a virágot szereti
 
 

 


A film abszurditását/ realizmusának értékét csak növeli, hogy két, ma már Nagy-Magyarországhoz hasonlóan történelmi ország, Csehszlovákia és Jugoszlávia koprodukciójában készült 1981-ben. Most, hogy ezt megtudtad feltolult benned, akár A szocialista burzsoázia diszkrét bája is lehetne a címe a
Monstrum z galaxie Arkana helyett.

Nekem a Süsü, az igazi sárkány is eszembe jutott. Elképzeltem az Alien című filmet Süsüvel. Lásd te is magad előtt, a forgatókönyvíró akármelyik áldozatának mellkasából prüszkölve, ordítva kirobban egy kis Süsü. 

Az igazi probléma jelen esetben persze kommunikációs, ami tragikomikus eseményekhez vezet. Nem csak a közös nyelv, de a megértés szándéka sincs meg. Az ismeretlen csúnya, gonosz és meg akar enni.   

Ez volt a fordított. Jöjjön a sima:


Kazal László
 
 
További szép napot.

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.