RNR666 BRAZIL EST

THE FABULOUS GO-GO BOY FROM ALABAMA
BLOODY MARY UNA CHICA BAND
HUMAN TRASH

Blues Trash & Garage Rock’n’Roll

Nov 23. Budapest, Trafik Klub, 22:00

 

A 96. RNR666 buli valamikor a XIX. század vége felé kezdődött Amerikában a blues megszületésével. A Mississippi-deltában fekete vándorzenészek járták a vidéket gyalogszerrel, stoppal, a vasút harmadik osztályán, vagy tehervonatra felkapaszkodva, hogy ültetvényeken, építkezéseken, utcasarkokon, csehókban, táncmulatságokon szórakoztassák a népeket, köztük a világ legnagyobb hatású, már-már mitikus gitárosai, Charley Patton (1891?-1938), és a legenda szerint a lelkét az ördögnek eladó Robert Johnson (1911-1938). Ezek a kóbor muzsikusok azér’ persze össze-összeálltak, és alkalmanként helyi zenészek is csatlakoztak hozzájuk. A gitár mellett legfeljebb egy szájharmonika, esetleg egy mosódeszka, nagyon ritkán egy pianínó alkotta a hangszerparkot. A dob csak a negyvenes években került elő.

Valami hasonló érkezik Brazíliából Budapestre november 23.-án. A Fabulous Go-Go Boy From Alabama Luis Tissot egyszemélyes neandervölgyi rock’n’roll zenekara. Zenéjében blues, rockabilly és garázs rock keveredik. Tissot – a dél-amerikai garázs rock élet egyik motorja – szinte állandóan úton van. Rengeteg együttesben zenél különböző hangszereken. A Moses Complex-et, a Nick Cave & The Bad Seeds gitárosával, az ausztrál Hugo Race-szel alakította, ebben basszusgitáron játszik.

A tavalyi budapesti koncertje 

Ahogy a neve is mutatja, a Bloody Mary una chica band egyszemélyes csajbanda. A stílus nyers garázs blues.

 

A Human Trash pedig kettőjük meg még egy csaj bandája. Legújabb, szabadon letölthető lemezüket hallgatva a Cramps, a B-52’s, sőt PJ Harvey jutott az eszembe.

 

Vasárnap délután a Human Trash a Tilos Rádió Bang Bang műsorában ad rádió koncertet. A koncertek előtt, alatt, után vetítés és filmforgatás. A Human Trash főszereplésével az RNR666 elkészíti a világ első, Trash műfajt definiálni kívánó dokumentumfilmjét. Ha bárki (szemeteskocsisofőr, szemétgyűjtő, filozófus, teologus, stb), szerepelni vagy hozzászólni szeretne, legyen szíves jelezze szerkesztőségünknek.

gogoboybp1

pic by Neményi Márton

bmuc

HUMANTRASH

humantrash_plakat

1000 HUF

FACEBOOK EVENT


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.