Az RNR666 10. szülinapi buliján fellép egy kibaszott jó francia rock’n’roll banda, a VAGINA TOWN. Olyan mint a Cramps. Bár – mint kiderül – azért a képlet nem ilyen egyszerű.  

vagina_band_post

Lavór: Hogy jöttetek össze?

Jeremie: Ginával még a középiskolában találkoztunk 98-ban. Azóta vagyunk összeragadva. A Vagina Town 2009-ben indult, mint egy beatbox bassz ‘n’gitár duó. 2010-11 között lett trió, majd kis szünet után Patou (dob) és Rachouchou (billentyű) csatlakozásával alakult ki a mai felállás 2013-ban.

Szabó: Mit fejez ki a nevetek?

A szex energiáját. Amit ha elfojtanak, felrobbant bármit. Vagy például: tiszta szívvel durva szex. Egyébként Vagina Town mellett a Ravachol Crack* és a Sex Minute volt még bedobva. A nevet egy amerikai komédia sorozatból, a Californication-ből szedtük. Egyik főszereplője ezzel a címmel forgatott pornó filmet. De van egy igazi pornó film is ezzel a címmel. Egyébként a Californication, bár volt benne néhány tényleg szellemes bemondás, nem volt valami haj de nagy eresztés.

*Ravachol (1859-92) francia anarchista volt, aki bombákkal próbálta meg jobbá tenni az életet. A kísérletsorozat végén fejét vesztette.

vagina_jeremie_post

Zsófi: Milyen gyakran teszik fel nektek a vicces kérdést, hogy milyen hatással van a Cramps a Vaginára? (az angol szlengben cramps-nek nevezik a menstruációs görcsöket – a szerk.)

Elvétve, mert a franciáknak elég felületes az idegen nyelv ismerete. Így ha van szerencséd találkozni olyasvalakivel, aki ismeri a Cramps-et, az nem feltétlen tudja, mit jelent a szó. Persze rengetegen mondták ránk, hogy tiszta Cramps. Szerintem viszont nincs akkora zenei hasonlóság. Persze imádjuk őket. De ugyanannyira szeretjük például a Beatlest is. Aztán Patou meg én rengeteg régi rhythm’n’blues meg soul zenét is hallgatunk. Szóval sok minden keveredik minálunk. Inkább a kosztümök, a csajok meg a szexuális vonatkozások rokonítanak minket a Cramps-szel. Egyébként volt szerencsénk látni őket 2003-ban Brüsszelben. No meg van egy álmom. Hogy Poison Ivy közreműködik egy Vagina Town lemezen.

Lavór: Szexizmus vagy sem ha egy bandának férfi és nő tagjai is vannak?

Jeremie: Nem egészen értem a kérdést. Talán van egy kis szexista attitűd a zenekarban, de attól függ, mit értesz a kifejezésen. Én nagyon szeretek ezekkel a roppant különleges lányokkal együtt zenélni.

vagina_gina_post

Gina: Nem érzek semmiféle szexista magatartást a zenekarban. Viszont a közönség soraiban, illetve más bandák esetében annál gyakrabban találkozom vele. Volt néhány csajbandám is, szeretek lányokkal játszani, de nem fő szempont, hogy csak velük játsszak.

Lavór: Sex’n’drugs’n’rock’n’roll. Így helyes a sorrend?

Jeremie: Nálunk: Sex 1, Rock n Roll 2, Drugs 3.

És mi a véleményed az ecstasy és az MDMA legalizációjáról?

Mikor elnyomott vagy, szegény, vagy bármilyen más problémád van, a drog nem fog segíteni. Nem is azért van. Hanem hogy kibaszott jól érezd magad tőle. Továbbá hozzásegít, hogy másképp lásd a világot. Persze ha nem vigyázol, könnyen beleragadhatsz abba a más világba.

A liberalizáció egy fejlődési folyamat vége. Viszont mint oxigéngyári dolgozót különösebben nem fognak izgatni a legális boldogság pirulák 2072-ben. Főleg, hogy akkor én már rég a drogok áldozata leszek.

Tőlem mehet a liberalizáció, ha azt jelenti, hogy nincs rendőr, nincs börtön, de van állami felügyelet. Viszont ha azt jelenti, hogy a piacot a dealerektől a so-so legális gazdaság nagy cégei kaparintják meg, s a tőlük megszokott cinizmussal vágnak bele az üzletbe – akkor nem érdekel. Amúgy imádok zenét hallgatni, meg koncerteket látogatni MDMA-ben.

VAGINA TOWN KONCERT LÁTOGATÁS!
JÚNIUS 19. BUDAPEST CORVINTETŐ 19:00!

vagina_show_post

LESZ MÉG: LOUIS PANTHER (H)

Gustave Tiger, Moog, és Hammer of Gods tagok alkotta alternatív rockzenei szupergroup. Első és egyetlen koncert. Olyan mint a Gustave Tiger. Csak egy kicsit jobb.

Mindez Budapest közepén a csillagos ég alatt a Corvin Áruház tetején.

Mivel a tetőn a koncerteket tízre be kell fejezni, ezért pontosan kezdünk! Tíz után a buli hat csaj DJ-vel folytatódik hajnalig. Facebook event


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.