Nestter Donuts : Flamenco Trash (Voodoo Rhythm Records) 2022

Spanyol One-man band, aki a flamencot (andalúz cigányok zenéje/tánca) keveri az ultraprimitív mocsevári RnR-Trash-el. Természetesen spanyolul. Jól hangzik mi? Jó is! Meg van itt a flamenco dalokra jellemző drámaiság és a „rúgjunk – drogozzunk be, de nagyon!” Wild-RnR beleszarás.

A lemez egy tipikusnak mondható flamencoval kezdődik, nem tudom a műfajban mennyire megszokott az elektromos gitár, itt az Is van. A második Cocaina címet viselő darab az már fasza hibridje a flamenconak és a legszebb Hasil Adkins-i (H.A. 1937-2005) minden One-man band-ek prototípusa, inspirálója, legjobbika.) hagyományokat követő primitív Rock n Rollnak. Ezután harmadikként a lemez slágere az Infeccion következik. Ehhez készült video klip, nem is akármilyen!!! (itt megtalálod + az uncensored verziót a Vimeo- n).Ez egy kicsit komplexebb szerzemény minden szempontból. Kurvajó! A következő dalban a szóló szerepét néhány ritmusra böfögés képzi. A Bruges Jail Rumba egy hosszabb (3:05), autentikusabb dal és lehet ez a kedvencem a lemezről. Szóval így megy szépen a lemez 14 száma, egyszer bedurvul egyszer nem annyira vad, de végig nagyon izgalmas az egész! Viszont van egy hármas blokk, ami szövegileg nekem nagyon odabaszott. A Duna de la perversion, ami arról szól, hogy emberünk tengerpartján mindennapos, hogy swinger túristák kúrnak össze-vissza otthagyva a kotont stb. Na erről kurvára beugrottak ilyen hajdúszoboszlói gyerekkori emlékeim, amikor megy befele a pezsgőmedencébe a hótrészeg nyugat német „fürdővendég”, akinek mindkét lába össze van fosva. Mán gyerekként kurvára fel tudott baszni az ilyen! Ugyanúgy mint a következő dal témája a bikaviadal.  Ezt sem értettem soha, mindig a bikának drukkoltam és itt a szövegben a bika győz, matador átdöfve és a bika még ki is szabadul a stadionból! Jeeeee! A kis hármas utolsó darabja a Meow Meow ennyi is a szöveg végig. Macska rajongóknak nem kell ezt külön magyarázni miért jó ez. Egy szó mint száz kurvajó debüt ez! Jó hír (elkiabálom) októberben ha minden összejön Budapesten KONCERT!!!!

teljes album itt >> https://voodoorhythm.bandcamp.com/album/flamenco-trash
még ez-az itt >> https://nestterdonuts.bandcamp.com/
minden egyben itt >> ITT <<

The Christian Family : The Raw and Primitive Sound of The Christian Family (Voodoo Rhythm Records) 2022

Sister Ann (dob / ének) és Brother Daniel (gitár / ének) alkotta pówer-duo az USA-ból. Nevükhöz méltó módon a  Gospel-Trash műfajában tevékenykednek.

Vagy nevezzük egyszerűen keresztény rocknak? Ám legyen! Lehet fel is szaladok falucskánk templomába a Tiszteletes Úrhoz, hogy hívjuk mán meg őket valamikor a templomkertbe! A hívek összedobják a repjegyet, meg a gázsit, nálunk meg pecózhatnak, meg főzünk rájuk. Hmmm? A lemezen 11 dal van (itt az egész + egy jó kis videó) mind a 11 üt, mind a 11 sláger! The Oblivians, The Gories, Bo Diddley, Andy California, Billy Childis meg ilyenek. Háááát nem az a magadba fordulós zene, kurvára nem! Ahogy egyszer régen írtam egy Rev. Beat-Man & Church of Herpes lemez kapcsán: Ha ilyen zenét játszanának a templomban, állandóan ott enne a fene. Arra a kérdésre, hogy miért ez a zenekar neve, válaszuk (akár a zenéjük) pofonegyszerű:

„We are the Christian Family. We have a perfect message of love. We love love and we hate hate. It’s like a gospel group. We just want people to come together, hear our message of love, dance, and have fun.”

bc >> https://thechristianfamily.bandcamp.com/
fb >> https://www.facebook.com/thechristianfamilyband/


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.