A cím ellenére ez a poszt nem Nick Caveről, hanem egykori zenésztársáról, Hugo Raceről fog szólni. Cikkünket Tod Ckloroxék írták, róluk bővebben: a bejegyzés alján találtok pár keresetlen gondolatot. Na, de…

…2015-ben a Glitterhouse Records gondozásában jött ki az új cím nélüli Hugo Race and The True Spirit album most ezt turnéztatják Európában.

Budapesten az A38 kiállítótérben lépnek fel november 18-án. Hugo Race pályája a 80-as évek elején indul a Plays with Marionettes nevezetű örült avantgard art rock csapattal.

1983-84-ben a Nick Cave and Bad Seeds-ben gitározott. Hugo erről az időszakról azt mondja akkor játszott ott amikor még Cave underground volt. Ezt követte a Wreckery elszállt, igazi ausztrál art rock formáció, ez a 80-as évek második feléig működött.

Ezután szóló karrierbe kezdett Hugo Race and The True Spirit néven. Első albumuk a Rue Morgan Blues 1987-ben jelent meg, ahogy a cím is mutatja a korai Blues-hoz nyúlnak vissza, lecsupaszított monoton gitárokkal és hörgős énekbeszéddel.

Kb. 95-ig ez a vonal működött. 96-ban léptek fel Magyarországon először a Biliárd fél tíz nevű helyen emlékezetes koncertet adva, ahol, Michelangelo Russo a szájharmonikás nagyfröccsel itta a tequilát, de egy egész üveggel. 97-ben jött ki Wet dream, itt felerősödik az elektronika és még elszálltabb lebegős betépett anyagok születnek (Chemikal Wedding , Last Frontier stb). Mindez a 2000-es évekre teljesen letisztult formát nyer de megmarad a kisérletező vonal is. Közben Hugo játszik több formációban is: Sepiatoneban Marta Collinaval.

vagy, a Dirtmusicban Chris Eckmannal (the Walkabouts).

2008-ban jelent meg a 53rd State album. Hugo azóta True Spirittel nem adott ki abumot. Szólóban dolgozott, és megalakította a Hugo Race and Fatalists-ot olasz zenészekkel.

…és fellépnek még ugyanakkor, ugyanott, Tod Ckloroxék, ami egy jóismerőseink, barátaink alkotta csapat: ebben a felállásban 2014 óta működik, instrumentális, improvizatív zenét játszanak, super8-as vetítéssel megtámogatva. A zenekarból néhányan immár tíz éve nyomják a jobbnál-jobb zenéket a Tilos Rádió BangBang Radio Show műsorában (páratlan vasárnapok, 15:00 -tól, FM90.3). Tod Cklorox facebook és bandcamp.
Mennyetek elfelé odafele!


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.