We’re Loud (90s Casette Punk Unknows) / Slovenly Recordings / 2015

A Slovenly Recordings egy állat! Dupla lemez, 33 szám, 19 zenekar a ’90 es évekből akikrő biztos, hogy még nem hallottál (a Drop Outs nem ér. Én is azt hittem egyet legalább ismerek, de a bookletben ott van fehéren-feketén: a ’90-es években az USA-ban minden városban volt egy Drop Outs nevű banda) ezelőtt.
Az összes felvételt egy Jamie Paul Lamb nevű rock’n’roll- és drogfüggő fiatal gyűjteményéből való, ő rögzítette 1993 és 1999 között négysávos Yamaha MT50-es magnójával, vagy kapta különböző zenekaroktól. Ezek a dalok soha nem lettek elküldve kiadóknak, így meg sem jelenhettek sehol, egymás között másolgatták a delikvensek.
Ez a ’93-’99 közötti időszak ugye pont az MTV-punk időszaka, hát itt szó sincs ilyesmiről, ez ilyen 60-as évek inspirálta trashmocsok punk, rock n roll -os outsider csóró-genyó drugpunk. Szóval EZ punk.
Végül is az egész lemez kurvajó, 2-3 ami annyira nagyon nem. Már ahogy indul a lemez! Két rövidke mocsok a MEGA & THE NYRDZ-től 93- ból, akkora The Spits mint az állat (3 évvel a Spits előtt). Egyből ezek után kettő a PINK FINGERS-től. De milyen!!! Inna, drogozna az ember az első hangok után egyből! És ez így megyen végig. Mondjuk a FUCKING PIGS mindkét száma űberkrály, vagy DROP OUTS She’s a Jyrk c. Stooges/Flipper szerű nyúlós mocska szintén. De mondom, mind jó.
Ja, ami még nem elhanyagolható. A dizájn: deluxminőség gecik! Rengeteg korabeli fotó, infó minden egyes bandáról, a felvételek körülményeiről stb.
A lemez megjelenését ünneplő buli sem volt semmi a múlt hónapban 2015 szeptember) Athénban. Ennyit mondok fellépett a The Kids (igen, igen AZ a The Kids, a 77- es belga őspunk!) és a New Bomb Turks (!!!) meg tizenvalahány fiatal slovenlys banda!

Sultan Bathery – Right On / Slovenly Recordings / 2015

Két szám egy 7 inchesen az olasz fuzz(y)-garage(y) (hangsúly az ‘y’ -on) triótól. Szóval ilyen kis kellemes zene ez. A címadó kurvára hasonlít valamire, de nem jut eszembe mire. A ‘B’ oldal dala már határozottan a francia Regal-ra emlékeztet. Mondjuk a Regal-ban mindig ott van a feszkó a nyugisabb számokban is, itt nem nagyon. Mondom, olyan kellemes. Ha jól emlékszek van egy teljes lemezük is, ami Szabó kollégának igen tetszett egy időben úgy rémlik.

Van Buren Wheel – Van Burne Wheel 10″ / Slovenly Recordings / 2015

Jamie Paul Limb (akinek „We’re Loud” válogatást köszönhetjük) egyik zenekara, ’97 és ’99 között lett alapítva heroin leszokást segítendő. A terv nem jött össze, ki rá, ki visszaszokott a dologra a zenekar rövid fennállása alatt. VISZONT Phoenixben elindítottak egy ’60s garage punk közeget, még valami „A hét zenekara” címet is megkaptak annak idején.
A zene meg olyan kibaszottjó, tökéletes, igazi 60’s garage, hogy bizony furcsa, hogy a felvételek 20 évet töltöttek mindenféle TDK, Maxell, meg letörölt műsoros kazetták szalagjain amíg felkerültek az őket megillető barázdák közé egy fekete vinyl korongra.
Az első szám már maga olyan fasza The Seeds szerű szerzemény, hogy jöhetne ezek után akármi. De nem akármi jön, hanem például olyan mint, a „Soon i’ll Be Gone” ami csak Eric Burdon/Animals mércével mérhető. És még van ezeken kívül négy másik!!
Ezt bizony muszáj lesz megvenni bakeliten!


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.