Marcin Kozyra atya, a szegény, elhagyatott gyermekek megmentésére alapított szalézi szerzetes rend tagja, egy lengyel bentlakásos katolikus iskolában beavatási szertartásként  tejszínhabot nyalatott magáról:
 

 A szülők egy része kényszert érzett, védelmébe vette a papot: "nem is tejszínhab volt, hanem borotvahab, és senki nem volt kényszerítve arra, hogy egyen belőle" – írták levelükben. A területileg illetékes Alsó-Sziléziai Oktatási Igazgatóság is kényszert érzett: "talán a gyerekek találták ki az egészet" – nyilatkozta a hivatal szóvivője. Ezek a kijelentések nagyon szép összhangban vannak a rendalapító Don Bosco jelszavával: "Adj nekem lelkeket, minden mást vegyél el!" 
 
 
Egy neve elhallgatását kérő hívő nyilatkozta az rnr666-nak:
Nézze, minden egyháznak megvannak a maga szertartásai, melyeken a részvétel a közösséghez való tartozás elengedhetetlen feltétele. Hagyományainkat, legyenek azok egy kívülállónak bármilyen furcsák, mindenkinek illik tiszteletben tartani. Mellesleg nem is igazi katolikus férfi az, akit gyerekkorában nem baszott seggbe lelki atyja. 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.