A 4. fejezet

avagy

A nagy F.SZ.T.Z. könyv

– levélregény –


5.

Nyíregyháza
1999. április 7.

Helló Bandi.

Gratulálok a szép hétkezdethez. Csak ezen az úton. A 666-oson.
3-ra megérkezett Tótlali. Ő a délelőttjét a Bel- Ami- ban töltötte Ütős Béci társaságában. Hozzám a 3. Félidőből érkezett, ahova 2 pipa után vissza is kísértem. Karcsiról semmi hír. 5-től Tótlalinak vettem fel remek diszkószámokat, ami azért volt különösen jó, mert közben végig szívtam. Majd fél 8-ig önfeledt TV flash, amit Herman zavart meg, akivel lementünk a ház elé, ahol nem csak sört ittunk. Fél tízre a TK-ra Herman már nem bírt eljönni, és én is nehezen mozogtam. A portát egy rövid szóváltással úsztam meg. Itt a Tótlalival, Mónikával és Karcsival találkoztam. Ő Sóstón várta az iskolabuszt, amikor az érkező járatról Szepu meg egy haverja kászálódott le. Azt mondta kellemes késő délelőtt-délutánja volt. Jerry és Csobolyó is megjöttek. Nemsokára teljesen megkészültünk és ½ 11-kor elindultunk a Yesbe ½ 11-re Ákossal találkozni, aki egyszer csak bejött a Pierrot-ba. A felső szinten tanyáztunk és folyamatosan tekertünk. Ákos panaszkodott, hogy sajnos nem tudott zöldet szerezni, csak gyors van. A Doorsban falusi diszkó hangulat uralkodott, amit gyorsan ki is használtunk. Sajnos a zűrzavart nehezen tudom érzékeltetni. Legyen elég annyi, hogy hangot is adtunk jókedvünknek. A hely előtt feküdt egy gyerek, akiről kiderült, hogy országos távolugróbajnok és megivott fél liter vodkát. Be is mutatta tudományát. Egy kissé bizonytalanul fogott talajt a betonon. Egy kis horzsolás a két tenyéren és egy- két lila folt a fartájon. A 6 órára járók már javában készülődtek mikor hazaértem. Ma Spartacus- Gázszer. Tótlali ígért pálinkát.

LOVE PEACE FREEDOM SEX DRUGS ROCKNROLL ISTEN HAZA CSALÁD SZERVÁC PONGRÁC BONIFÁC SÁNDOR JÓZSEF BENEDEK

 

Budapest
Április 9.

A MAHASZ hétről hétre alakuló, Top 40 albumlistájának összesítése alapján 1998. legkelendőbb lemezei az alábbiak:
1. Andrea Bocelli: Romanza
2. Modern Talking: Back For Good
3. Titanic – filmzene
4. Celine Dion: Let’s Talk About Love
5. Madonna: Ray Of Light
6. Ámokfutók: Van valami
7. Irigy Hónaljmirigy: Snassz Vegas
8. Animal Cannibals: Kés, villa
9. Zámbó Jimmy: Fogadj örökbe
10. Shygys: Shygys
11. Eros Ramazotti: Eros
12. Aqua: Aquarium
13. Scooter: No Time To Chill
14. Republic: Üzenet
15. Hofi Géza: Kossuth-díj
16. Ganxsta Zolee és a Kartel: Argentin tangó
17. Spice Girls: Spiceworld
18. Ricky Martin: Vuelve
19. Koncz Zsuzsa: Csodálatos világ
20. Csinibaba – filmzene

Miheztartás végett:
Kispál és a Borztól a Holdfényexpressz a 35., a Happy Borzday pedig a 77., a Fekete Vonat bemutatkozó albuma a 49., DJ Budai Techno House Classics című CD-je az 50., DJ Sterbinszkytől a Hits From Club E-Play a 94., Dän Von Schulztól a Mix Box Vol. 1. a 111., az In Da Mix a 125., a VHK-tól az Éden visszahódítása II. a 135. (a Hotel Menthol Musical és C. C. Catch Best Offja között), az Anima Sound Systemtől az Anima a 158., a Beatrice 20 éves jubileumi koncertje a 170., az REM-től az Up a 188., az Up! első albuma a 214., a Morcheebától a Big Calm a 194., a Massive Attacktől a Mezzanine a 69., Pataki Attila Dáridója pedig a 62. 

 

Nyíregyháza
Április 11.

Jól sejtettem én ezt. Bocelli első? Még a nevét se hallottam soha. Pedig biztos, hogy rajtam kívül mindenki ismeri. Valahogy elmehettem mellette. Elő szokott fordulni velem, hogy néha nem figyelek. Mondjuk Hofee G. alkarból üti Ganxtáékat, a Spice Girlzt se alázták még ennyire. Összevetendő a Kossuth díj a Grammyvel. Ákos!  Hol van Ákos? Hányadik Ő? A költő. Én most is narkós zenét hallgatok. Hiába mondja a sok performer, hogy nincs összefüggés a drog és a zene között. Ezt még Kozsó is kineveti. Neki Császár mondta, hogy van. Mindenben nagyon óvatosnak kell lennünk. Például, ha a városban, kellő körültekintés nélkül már délelőtt 9- kor jól beszívunk, eszünkbe fog jutni, hogy sört is innánk. De hol? Tisztességes hely nem nyit ki 10 előtt. Ilyenkor elnézőek vagyunk és keresünk egy tisztességtelen helyet. Egy olyant, amelyik reggel 5-től üzemel. És ez a Négyes. Pohár sör, kávé, cigi, újság. Ami azzal rémiszt, hogy nem állunk háborúban Jugoszláviával. Ott is inkább örülnének a Modern Talking 2. helyének. Kik ők a Kelly Familyhez képest? Nácista bőrfejűek.
Most megszakítottam a gondolatfolyamot. Ettem, kávéfőztem, tömtem egy pipát.
Most az Athletico 2 szól, és Tótlali úton van ide. Még olyan tíz perc. Ja, péntek 17. 40. van. Hívott Herman, hogy menjünk hozzá, épp fasírtot süt.
Addig is: Közhelyszótár: magyar ember:
Evés közben nem beszél. Sírva vigad. Beleugrik a nagybőgőbe. Nem bírja a franciás konyhát, meghagyja a kákabélűeknek. A leveshez is kenyeret eszik. Egy darabig tűr, de aztán odaüt! Nem alkuszik! Szigorú, de igazságos. Mindig rossz lóra tesz a politikában. Megmutatja a világnak. Ha valahol valami értelmeset kitalálnak, abban biztos benne voltak a magyarok is. Mi még nyereg alatt puhítottuk a húst, amikor ők már katedrálist építettek, mégis mennyi tehetséget adtunk a világnak! A világom mindenkiben van magyar beütés, talán még az angol királyi házban is. Tulajdonképpen senki sem magyar: Petőfi Petrovics volt. A magyar embernél nincs jobb munkás, katona, sportoló stb. a világon. A magyar megbecsüli más népek fiait, de elvárja, hogy őt is megbecsüljék. Minden helyzetben feltalálja magát, a jég hátán is megél. Ahol két magyar van, háromfele húznak. Lovasnemzet.
Időközben vasárnap lett. Vagy litván. Hétfő 17. 30. MTV2: Siófok- Nyíregyházi Spartacus. Siófokon mindenki cigány. Este magyar-német szakest. Magyar-német szakon mindenki cigány.

MINDENKI CIGÁNY.
FREE SZABOLCS.

6. fejezet


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.