Egy TIGER LILLIES koncert a legjobb szórakozás. Van ott három angol férfi festett arccal, mint valami cirkuszi bohócok, és dalokat énekelnek, és majd minden dal egy-egy mocskos történet maximális átéléssel előadva, és te nevetsz, bár inkább sírnod kellene ezeken a groteszk dalokon. Például ez arról szól, amikor valaki már túl van mindenen, a kéjgyilkolás sem elégíti ki:

„Bűn az élet”, lehetne a mottójuk. Minden fajtáját megénekelték. Lemezeik kaján katalógusai az emberi eltévelyedéseknek, haszonlesésnek, perverzióknak. Például ebben a dalban van szex, drog és sivárság:

Az egész a londoni Sohoban kezdődött egy bordély feletti padlásszobában, ahol Martyn Jacques teológia-filozófia szakos hallgató lakott, és a hely szelleme inspirálta a TIGER LILLIES megalapítására. Azóta sok hulla lefolyt már a Temzén, 30 év alatt, haj, de mennyi, a Yard sem tudná megmondani. Ők közben kiadtak, ha jól számolom, 36 lemezt, közte a Háromgarasos operát, amit kihoztak kettőből.

OKTÓBER 31-én BUDAPESTEN az A38-on
mutatják be 30. évfordulós ünnepi műsorukat

 

és remélem előadják Peggy Lee „Is That All There Is?” című 1969-es slágerének 10 perces verzióját. A dal egyébiránt Thomas Mann Kiábrándultság című novellája dalban az író saját szavaival:

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , , , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.