jessica93

KÖZÖS BULI BUDAPESTEN AZ AURÓRÁBAN

2018 JAN 28 VAS >>> KORAI KEZDÉS: 18:00!!!

FELLÉP >>>

 

USÉ (Fr)

Egyszemélyes formáció az Usé, amit Nico Eduard hívott életre 2011-ben. Dob, ének, dobverővel csépelt gitár és mindenféle torzítók, effektek. Kb ez a hangszerpark. A végeredmény valahol a Neue Deutsche Welle (pl. D.A.F.,Malaria, Kosmonautentraum stb.), a korai Einstürzende Neubauten vagy a  szintén francia Ich Bin vagy a kortárs Klaus Legal féle agresszív, hideg, de mégis táncolható zenék környékén leledzik.

Nico rengeteg zenekarban játszik és ad ki lemezeket, jó pár éve Budapesten is fellépett Headwar nevű NOISE rock formációjával. Akkor bennem egy nonkonformista szakadék punk benyomását keltette, kinyúlt pólójára filctollal ráírva: Butthole Surfers. Ehhez képest akár meglepő is lehet, hogy szülővárosában, Amiens-ben, egy helyi lap az olvasók szavazatai alapján az „év emberének” választotta. Vagy az a tény is furcsának tűnhet, hogy LE PARTI SANS CIBLE nevű pártjával cél és ok nélküli programmal indulva a szavazatok 2.17 %-át sikerült megszereznie a polgármester választáson.

YOU ARE THE MAYOR, YOU ARE THE FIST!

JESSICA 93 (Fr)

2010-ben alakult Párizs 93. kerületében, a francia királyok temetkező helyén, Seine-Saint-Denis-ben, ahol mindig nagyon erős volt a baloldal, még a kommunista párt is, ahol a legmagasabb a bevándorlók és az egy főre eső futballisták száma, ahol a bűnözési ráta is országos bajnok, a rendőri hatékonyság viszont hátul kullog.

Geoff kezdetben egyedül nyomult: gitározott, basszusozott, énekelt. Az ütemet dobgép adta, nevét pedig a tervezése/fogantatása idején neki szánt lánynév. Már a legelején kialakult az a lehangoló, de érdekes dallamokkal teli, enervált és mégis agresszív zene ami ugyan mára kicsit finomodott de mégis ugyanaz maradt. Az évek során több zenész megfordult a zenekarban, most négyen vannak. Ilyeneket szoktak emlegetni a J93-al kapcsolatban, hogy: No Wave, Cold Wave, Post-Punk, Shoegaze….és ezek azt hiszem meg is felelnek a valóságnak:

Egyébként KI A FASZOM AZ A JESSICA?RNR666 INTERJÚ

VEREKEDÉS A 19. SZÁZADBAN (Hu)

És egy magyar noizjam szupergrup meglepetéstagokkal, először és feltehetően utoljára a színpadon.

KÜSS MICH / RNR666 KÖZÖS BULI

BUDAPESTEN AZ AURÓRÁBAN

2018 JAN 28 VAS >>> KORAI KEZDÉS: 18:00!!!

 

***

27-én  délután 6:06 – 7:07 között a legkisebb kiadók legfrissebb lemezei a KILLBONOCLUBban BUDAPESTEN a KERET KLUBban

 

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.