11778136_1005443679488858_51535101_n

Múlt héten jött ki (az RNR666 által) a legjobb új magyar noise-punk zenekarként számon tartott Chicago Bulls (továbbiakban: CB) első demója, négy darab csodálatos szerzeménnyel. Ennek apropóján fel is kereshettük volna őket főhadiszállásukon a Müszi mélyén található Retek Klubban, ami nem csupán a nikotin, az éjszakák, vagy épp a trash-filmek szerelmeseinek Mekkája, de a próbateremként is üzemelő Retekben, olyan bandák zajonganak heti rendszerességgel, mint a Húrkúrók, a Gazsi Rap Show, vagy épp a Gentry Sultan. A Retek Klub fontosságát firtató kérdésünket, csak úgy mint az összes többit, elektronikus formában tettünk fel a zenekar tagjainak.

Csak teljesen elméleti síkon érdekel, hogy létrejöhetett-e volna szerintetek a CB egy másik helyen ami nem a Retek Klub? Egyáltalán, (számotokra) mi az a Retek, miből, miért jött létre és úgy általában fontos-e annyira, hogy akármilyen kontextusban fontos helynek tituláljuk?

Árki Tibor:  A CB-t, a Retek nélkül nehéz elképzelni, de ez sem lehetetlen. Ha elméleti síkon vizsgáljuk a problémát, akkor első körben az ide vonatkozó elméletek
kritikai elemzésével kellene kezdenünk, amire sem időnk sem pénzünk nincs. Igen, a Retek fontos nekünk is és a többi zenekarnak is, akik ezen a helyen tudják megvalósítani zenei téziseiket.


Bingo Star: A Retek Klubban bármi lehetséges, ami máshol nem biztos.


Szőke Peti: Csak nyáron kurva meleg van…

A Chicago Bulls kifejezésre, közel 34 millió találatot jelez a Google. Nagyon nehéz lett volna egy mégkevésbe keresőmotor-barát nevet választani?

ÁT: A névválasztásnál cél volt a lopás, a másik életképes ötlet a Madonna volt, de ez maradt. Egyébként egy kb. 32 oldalas füzet tele van írva egyéb (nem lopott) zenekarnév-ötletekkel, szóval egyrészt másoknak is tudunk kölcsönözni neveket, másrészt meg szabad időnkben ilyesmivel szoktuk gerjeszteni a kreativitásunkat horgászat vagy hóemberépítés helyett. A mai benzinárak mellett egy konszolidált-hipokrata sztáros név pontosan azt jelzi amit kell.


SzP: A volt dobosunk, Tornyos Ákos, zseniális agyából, pattant ki ez a név mint Pallas Athéné, de lehettünk volna Washington Redskins Go Fuck Your Self, csak az rasszista.


BS: Előtte volt még Wagina Feat Szasszafrász Flip, meg Idegkorbács is, de ez a név maradt mert ez magába foglalja mindkettőt.


Fusz Mátyás: Ezek nem is ennek a zenekarnak voltak a nevei…


Gyenei Csaba: Az első koncertünket Tibivel még Jankanéni néven játszottuk, bár erről lehet, nem mindenki tudott.

Amikor még egy hangot se hallottam a CB-ből akkor titokban azt hittem, hogy ez egy tipikus alcsi,  pécsiegyetemistáskodó izé lehet, ami amúgy egyfajta sokadik Pop Ivan-klónja lesz a budapesti palettának. De meghallva a zenéteket, a Butthole Surfers, a Ciccone Youth és a Minor Threat is az eszembe jutott – főleg így egyszerre-együtt a három. Ti személy szerint, kikkel tudnátok elképzelni magatokat egy közös plakáton?

FM: Volt nekünk alcsi pécsi zenekarunk a Drugi Program, bár azért az is elég punk volt. Azt, ahogy most szól a zenekar jelentős részben köszönhetjük a hülye
hangszereinknek, Peti rádió-magnó-szinti-terminátor gitárjának, meg az én gibass-omnak, aminek a testvére, nagypapája Terry Ex-nél van, akivel jól mutatnának egy plakáton. Meg Lightning Bolt, ha majd nem csak Bécsig jönnek.


ÁT: Nekem mindegy kikkel játszunk, csak jó hangulat legyen és a mindent átható szeretet rezgesse át a friss levegőt a térben, mikor felcsendülnek a csodálatos muzsika reménykeltő hangjai, de hamár, akkor Halász Judit, Death (a detroiti feka punk banda, nem a másik) The Ex, Húrkúrók, Ágaskodó Telivérek és természetesen Németh Lehel.


SzP: Ol Dirty Bastard.


BS: Sonic Youth, X-Ray Spex.


GyCs: Nem tudom, majdnem bárkivel.

Árki Tibi, az „énekesetek”, aki egy zsigeri frísztájl zseni. Motorikusan képes hozni a hiphoptalanitott hiphopot. Szerintetek, jobbak ezek a szófosások, mint amiket előre megír? Kinek mi a kedvenc Árki Tibi-szövege?

SzP: Piranhaconda.


BS:Ellopták a tervek az ösztöneimet/Ellopták a tudósok a jövőképemet„, na meg : „térdelj elém demokrácia„, meg: „Műcsarnokból ítél a Gyuri/
a kormány jó sok pénzt adott neki” Igen, szokott frísztájlozni, visszahallgatjuk és ha van ötlet beledumálunk, körbelőjük a saját asszociációinkkal.


FM:Lemegyek a boltba, életem a metál


Gy Cs:Ellopták a tűzoltók a piros kocsimat” – ez az kedvencem.


ÁT: Az Elloptákból az „Ellopták a moziban a valós énemet / Ellopták a vírusok a köremailemet” tételt kedvelem, de részemről hiteltelen a fényezés. Szabadon izgalmasabb verselni, profin meg nem tudom milyen. Az elején nem lett leírva semmi, vagy emlékezetből (hehehehe), vagy felvételről rekreálódtak a szavak, most már muszáj leírni, mindkettőnek van előnye, de az az igazság, hogy nem veszünk szigorú korlátnak semmit amit csinálunk, így a szövegeknek is meg van engedve némi változás lehetősége, ez leginkább a zenei improvizáció pillanatnyi állapotától függ.

Lesz CB polo es ha igen mi lesz rajta?

BS: Póló, gatya, bugyi, csuklószorító, gépfegyver, de az igazi merchandise az Szőke Peti kütyügitárja lesz, melynek gyártásáról már tárgyalunk a nagyobb japán cégekkel. Csakúgy mint a zenekari tagokról mintázott G.I. Joe figurákról.


ÁT: Mindezek mellett, szemkötő is készül első körben, a többi (esernyő, bögre, hótaposócsizma) csak később. Egyelőre egy kiadatlan slágerünk refrénjét megjelenítő pólót tudunk felmutatni, ami nem csak feketében, hanem természetesen rózsaszínben is elérhető.

11756774_1005443969488829_1288479029_o


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.