neub2015

Mint az nemrég kiderült számunkra, rengeteg dolog van amit egy mai fiatal egyszerűen nem ért a 35 éves Einstürzende Neubauten-nel (továbbiakban: E.N.) kapcsolatban. Ezekből a kérdésekből ácsolunk most düledező katedrálist, alig egy héttel a nyár egyik legjobban várt koncertje előtt. A tinik kérdeznek, az RNR666 válaszol.

MILYEN AZ AZ INDUSZTRIÁL-STÍLUS, AMIT MINDENHOL ODAÍRNAK AZ E.N. NEVE MELLÉ?  (Zsani, 19 éves)

Ilyen:

MI A KÜLÖNBSÉG A THROBBING GRISTLE ÉS AZ E.N. INDUSZTRIÁLJA KÖZÖTT? (Laci, 18 éves)

Egyrészt a Throbbing 4-5 évvel hamarabb kezdte, másrészt Throbbing-ék az angliai Kingston upon Hull-ból, míg az E.N. Nyugat-Berlinből indult, harmadrészt, amíg a Throbbing sok esetben, meglehetősen elvont jelszavak mentén ÉPÍTETKEZETT, addig az E.N. egy sokkal materiálisabb szemléletet követett és zeneiségét a (hagyományos értelemben vett) zene LEROMBOLÁSA által határozta meg.

MI AZ A NYUGAT-BERLIN? (Anita, 14 éves)

Nyugat-Berlin, szó szerint, a németországi Berlin városának nyugati fele, ami egy részleges államisággal rendelkező terület volt 1949 és 1990 között és amely a nyugati hatalmak megszállási övezeteiből alakult ki a második világháború után.

VANNAK MA MAGYARORSZÁGON INDUSZTRIÁL BULIK?
(Gyuri, 16 éves)

Ha elmégy egy Lyuhász Lyácint Bt. koncertre, vagy egy Ipari Szakadárok által szervezett buliba, akkor ott nagy eséllyel elkezdheted kapirgálni a gyár roppant méretű, sötét és ijesztő homlokzatát.

BEÍRTAM GOOGLE TRANSLATER-BE AZ E.N. FRONTEMBERÉNEK, BLIXA BARGELDNEK A NEVÉT, AMIT A PROGRAM ÚGY FORDÍTOTT LE, HOGY „KÉSZPÉNZ BLIXA”. AKOR Ő MOST VALAKIJE A JOHNNY CASH-NEK???? (Renáta, 18 éves)

Igen. Johnny Cashről köztudott, hogy 1950 júliusában négyéves szolgálatra jelentkezett az amerikai légierőhöz és egy Nyugat-Németországi támaszpontra került. Cash már ekkoriban is nagy nőcsábász hírében állt, „puncibizsergető” orgánumának kevés nő tudott ellenállni. Nem sokkal később megszületett a kis Blixa… innentől már rakd össze a képet! 😉


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.