(Spagoj zöld ingben, én dekkelek feketében, egy ős-Opus Null házibulin)

Az egyetemi tanár az egy teljesen más jegyekkel bíró jelenség, mint mondjuk egy középiskolai,vagy általános iskolai tanár.
Na persze nem azért, mert mert nagyobb isteni magasságokból zabálja a tudás mannáját.
A francokat!
Egyszerűen csak másképp bánik a diákjaival.Teszem azt, mivel az ember már kiforrottabb jellem, felnőttként kezeli őket, persze általában csak addig, míg az ő egojának nem esik bántódása.
Volt nekünk egy tanárunk, ezúttal legyen Zendör. Mindig csak így neveztem magamban, és a sorstársak között is egy sci-fi,rajzfilm változata után.
"Fénylő legyek vagyunk" -kiabálta veszettül a mesében.
Szóval Zendör szerette éreztetni, hogy ő egy művelt ember. Kétségkívűl az is volt. Most ha ezt pár évvel korábban írnám, és a tanári kar megint kiakarna zárni az iskolából, újból megvádolna azzal, hogy cinikus vagyok és csak heccből ironizálok a tanáron, dehát tényleg az volt! Megjegyzem, bűnősen tennék, akkor is ha így volna!
Szóval mindig megkérdezte, hogy tegye fel a kezét, aki tud mondjuk fejből verset, vagy zenélni, és akkor ő is feltette, majd kijelentette pedánsan, elégedett mosollyal az ajkán, hogy: – AZ ÉN VAGYOK!

Egy időben adott fel házifeladatokat is, ilyen szorgalmi jelleggel.
Ha tudtuk a választ, azért ötös járt vagy bármi extra, ami csökkentette a bukás veszélyét.
Egyszer azt tette fel, hogy:
– KI TUDJA, HOGYAN ÉPÜLTEK A PIRAMISOK? AKI TUDJA, AZT MOST ÁTENGEDEM! NEM KELL VIZSGÁZNIA!

Törte az agyát mindenki, elszánt nebulók tucatjaival hozták a különböző elméleteket, de egyiket sem fogadta el.
Mi persze, nemes egyszerűséggel leszartuk.
Azt hittük sosem derül ki, mire föl egyszer azt mondta elárulja, de ezt még az ezzel foglalkozó tudosók sem tudják, ő jött rá egyedül. Azt mondja, a homokot összehordta a szél,ami összetapadt és azokat faragták ki, meg fúrták ki belül.
Tanácstalanul néztük a pedellust. És akkor most mi van? KI NEM SZARJA LE? – gondoltam.
Spagoj barátom ekkor rám néz és határozottan ezt mondja:
– FIGYELJ ÖREGEM! ÉN NEM VAGYOK EGY EGYETMISTA ALKAT, NEM OLVASTAM SZÉJJEL AZ AGYAMAT, NÉHA NEM TUDOM KIFEJEZNI MAGAMAT ELŐADÁS KÖZBEN, DE AZ APÁM KŐMŰVES VÁLLALKOZÓ. ÉN DOLGOZTAM VELE ELEGET, HÁT BASZD MEG! AZ KURVA ÉLET HOGY A HOMOK AZ NEM TAPAD ÖSSZE!

2012.07.04.

 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.