Künn a dorozsmai határban

Szekeres János dorozsmai gazda, teherautótulajdonos 70 mázsás teherautóját néhány héttel ezelőtt bevitte Szegedre, ahol az autón generáljavítást végeztek. A javítóműhely szombaton értesítette Szekerest, hogy átveheti autóját. Szekeres, Csurgó László nevű soffőrjével szombaton este átvette az autót és az ujonnan javított kocsival a Londoni-körút egyik kocsmája elé hajtott.
Szekeres és a soffőr bement a korcsmába, ahol néhány liter bor elfogyasztása után elhatározták, hogy a kocsmában muzsikáló cigánybandát kiviszik magukkal a dorozsmai tanyára és ott isszák meg a generálreparatura áldomását.
Éjfél után Szekeres és Csurgó beültek az autó soffőrülésére, míg a hattagú cigánybanda a tehertérben foglalt helyet.
Csurgó László soffőr miután érezte, hogy a kelleténél többet ivott, óvatosan, 30 kilométeres sebességgel vezette a héttonnás teherkocsit. Mikor elhagyták Szegedet és rátértek a dorozsmai országútra, ahol egy vasuti átjárónál jobbra kell fordulni, a soffőr hirtelen fékezett. Az újonnan javított kocsi kormánykereke azonban nem bírta a gyors fordulatot, az autó áttörte a vasúti átjáró előtt lévő híd korlátját, kidöntötte a távírópóznát és hatalmas ívben a hatméter mély árokba zuhant.
Tassy László, 24 éves cigányzenész szörnyethalt, Rácz Jenő, 37 éves cigányzenész pedig kórházbaszállítás előtt kiszenvedett a mentőautóban. Sulyosan sebesültek meg: Vajas József, 22 éves cigányzenész, továbbá a teherautó tulajdonosa, Szekeres János is. A rendőrség Csurgó László soffőrt őrizetbe vette.

(Reggeli Újság, 1935. december 23.)

 
 
Jazzdrog über alles

Rómából jelentik.
A L’Osservatore Romano (Vatikán hivatalos lapja) örömmel üdvözli, hogy a német rádióban kiküszöbölik a jazz-zenét. A lap annak a reménynek ad kifejezést, hogy ezt az intézkedést másutt is követni fogják.

(Reggeli Újság, 1935. november 18.)

 
 

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.