Szent Korona, Isten Kardja, Jézus Szíve
Szűz Mária, Szent József és Mindenszentek

Sáskajárás, Tatárjárás, Busójárás
Turul Madár, Puli Kutya, Szürke Marha

Örök Világosság, Tunsgram
Magyar Igazság Borban

Tepertő

 
Turul Madár, Puli Kutya, Szürke Marha – 13%

A szavazásból kiderült, hogy mekkora nagy állatbarát a mi népünk. Ami eddig is nyilvánvaló volt. Elég csak végignézni parlamentjeinken vagy az önkormányzati képviselő testületeken. A kérdés csupán annyi, minek tekintsük népünknek ezt a magatartását, hobbi vagy haszonállat tartásnak? Bár, ha arra gondolok, hogy egy tamagocsi hálásabb, egy ökör meg hasznosabb, akkor választ is kaptam. Kollektív tudatzavarnak.

Szűz Mária, Szent József és Mindenszentek – 0%
 
Amivel meg is érkeztünk a Mária méhéből előbújt keresztényéghez. Azt, hogy Mária mit szólt fia rögeszméjéhez, nem tudjuk, hogy az apja mit, azt igen. De Te mit szolnál, ha gyermeked hirtelen azzal hozakodna elő, hogy voltaképp ő konkrétan az Isten fia?

Magyar Igazság Borban & Örök Világosság, Tunsgram – 7%

Biztos nem azt, hogy milyen jó üzlet. De megfelelő mennyiségű bor elfogyasztása közben megvilágosodhatsz – LSD-vel rásegíteni ér! – és rájöhetsz, hogy a keresztre feszített Jézus ábrázolások üzenete az, hogy látod, jobb, ha befogod a pofád; hogy Istennek nincs szüksége kardra, hisz bottal se ver; hogy az emberekben élő Istenkép merő Istenkáromlás;   
Szent Korona, Isten Kardja, Jézus Szíve – 0%

hogy a Szent Korona szép hagyomány, de nem biztosíték semmire, hisz rengeteg gazemberséget követtek el már a rá esküvők. De a Koronára hivatkozni veszélyes is, mert ha kinyilvánítjuk, hogy Magyarország a Szent Korona tulajdona, akkor az ország azé, akinél a Tárgy van. És volt az már Prágában, Bajorországban, csobolyóba, majd vánkosba varrva, Bécsben, Szulejmán szultán útipoggyászában, 1849-53 között Orosván vasdobozban, majd 1945-ben Mattseeben olajoshordóban elásva. Aztán 1978-ig „a koronát úgy tekintik, mint a magyar nép különleges helyzetben lévő tulajdonát, amely az Egyesült Államok hatóságainál van letétben.” És hol van megírva, hogy egyszer nem teszi fejére a bukaresti cigányvajda? Nem mintha önmagában a Tárgy birtoklására hatalmat lehetne alapozni.

Tepertő – 73%

Amúgy ki nem szarja le, hogy kikandikál-e az Alkotmányból egy ferde kereszt vagy sem. A lényeg, hogy tepertő legyen benne. Felőlem akár bele is írhassák, de én inkább azt szeretném, hogy kinyomtatás után a lapjaiból csavarjanak tölcsért, és csomagoljanak bele tepertőt. Így osszák ki az állampolgároknak. Új hagymával, friss kenyérrel nagyon finom.

 
 

 
 
 *
 
 
Most, hogy Elvis Presleyről politikai okokból közteret neveztek el, itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: 

TE MELYIK HÍRESSÉGRŐL NEVEZNÉL EL EGY BUDAPESTI KÖZTERET?

Zámbó Jimmy előadóművész azért nincs a sorban, mert róla egy csepeli lőteret kellene elnevezni. Vagy egy vidámparkot. Forgó hordóval, céllövöldével, hullám- és szellemvasúttal, kísértetházzal. A Lövölde tér átkeresztelését túlzásnak tartanám. 

További javaslatokat is várunk!

 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.