Ma, mikor a kormányunk történelmi alkotmányunk mai progresszív szerkezetén dolgozik, kívánatos lenne a múlt szel- lemiségét véglegesen lezárnunk és eltávolítanunk a Szent Gellért-hegyi Szabadság szobrot.„– írja levelében a köztársa- sági elnöknek a budaörsi székhelyű Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke. Aki ebben az ügyben aláírásgyűjtő akciót is kezdeményezett. Figyelemreméltó, hogy az ívet az interneten aláírók majd háromnegyede nem budapesti lakos. Egyesek szemét Ausztráliából vagy Kanadából is szúrja.
 

Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-bne felállított, felbecsülhető értékű szobra az idő folyamán Budapest felbecsülhetetlen értékű jelképévé változott. Eltávolítása a város megcsonkítását jelentené. A fővárosiak többsége nem a szovjet megszál- lást vagy a kommunizmust látja benne. Nekik ez a Szabadság szobor.

És vajon mi lenne a helyén? Csak egyet találhatsz!

Lengyel mintára (ahol nemrég megépítették a föld legnagyobb Krisztus szobrát) a világ legnagyobb Mária szobra. Ezt így persze nem mondják ki, de Gábor kommentárjában már pedzegeti: „Lelki szemeim előtt egy olyan szobrot látok Buda- pest felett, mint a Megváltó Krisztus szobra Rió de Janeiróban. Történelmünk legújabb szemléletének irányvonalát látva, egy rendkívül régi örökségünk újjászületését csodálnám benne.

Az emberi ostobaság még nagyobb dicsőségére.
 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.