>   Részletesen   >

 
HAVIZAJ  facebook      KLIKK!!!!
 
GÖDÖR, 05 February
Dwa Bratanki Festival aka Havizaj__PL

Fellépők:

Janicki/Janicki/Dóra (Pl/H)
Zenial (Pl)
Kim_Nasung (Pl)
Kshayaat h (Pl)
Korai Korai Öröm
Korai’s Banditos

Lukasz Szalankiewicz (alias ZENIAL)
Jelenleg Krakkóban élő történész, hang desinger és kortárs elektronikus zeneszerző. Egyaránt jellemzőek rá az audiovizuális performance-ok és az interaktív installációk.
Részt vett számos nemzetközi fesztiválon: (Ausztria, Oroszország, Bulgária, Németország, Hollandia, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Franciaország, Kína, Magyarország, Belorusszia, Románia, Litvánia, Izrael, Kazahsztán, Peru, Brazília, Argentína, Uruguay, Egyesült Államok, Kolumbia, Mexikó, és Ecuador).
http://zenial.audiotong.net/index.php?what=bio

Kim_Nasung

Lublinban élő elektro-akusztikus zajművész. Fő érdeklődési területe a musique concrete és a field recordings.
Alapító tagja a Mind Twisting Records-nak. Többek között olyan művészekkel játszott együtt, mint Alexei Borisov (RU), Edyta Fil (PL), Ilia Belorukov (RU),Olga Nosova (RU), Dario Farielo (IT), Zavoloka ( UKR ), Emiter ( PL ), XVP ( PL ), Thaw ( PL ), An on bast ( PL ), Jacaszek ( PL ), Fenschu ( FR ), HATI (PL), Wolfram (PL), Patryk Zakrocki (PL), Gilles Aubrey (DE), Mirt (PL), 4daladiez (NL).
www.myspace.com /kimnasung

Animal Machine / KSHAYAAT.H

Jelenleg Varsótól nem messze, egy kis faluban élő Perui származású Death Industrial / Power Electronics /Ritual /Harsnoize előadó.
www.myspace.com/kshayaath

Slawek Janicki

Jelenleg hol Sydney-ben, hol Bydgoszcz-ban élő nagybőgős. A 80-as évek elején kezdett zenélni, több zenekarban, később tagja lett egy független körökben jól ismert zenekarnak, a Henryk Brodaty-nek. Első lemeze a Trytony klubhoz kötődik, melynek létrehozásában jelentős szerepet vállalt, majd 1994-ben megnyitotta a "Mózg"(magyarul az Agy) klubbot, mely immár 15 éve segíti elő a kortárs művészetet, különösen a kortárs zenét.
Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kazik Staszewski, Jon Dobie, Karoline Crabel, Wojciech Zamiara, Grzegorz Pleszynski, Zdzislaw Piernik a világhírű tubás, és még sokan mások.
www.myspace.com/slawekjanicjanicki

Qba Janicki

Város: Krakkó/ Bydgoszcz. 4 éves korától dobol, 15 évesen pedig elektronikus hangszereken kezd játszani. 13 év gyakorlás után kezdi el keresni saját hangjait, és technikáját, ekkor kezd csak el játszani a nyilvánosság előtt. Zenéjének fő gyökerei a hagyományos ütőhangszereken a klasszikus és improvizatív zenei képzettségén alapulnak (Stanislaw Welanyka tanítványa a krakkói Zeneakadémián), de játszik rockot, elektronikus zenét, de otthon van a psycho, emo, total tomato grind punk, jazz-core, progresszív vegetarian grind core, és a mutantic harmonic műfajokban is.
www.myspace.com/qbajanickidrumz

Dóra Attila

Város: Budapest/Krakkó. Jelenleg alt, – tenor, – és baritonszaxofonon játszik, vagy laptop, iPhone és sampler segítségével időben állandótlan low-fi hanginstallációkat készít. Zenei világa, a szabad improvizáció, vagy véletlen műveletekkel operáló konceptualista zaj-zene. Idomulva a buddhista hagyomány állandótlanság tételéhez, napok függvényében hol ezt, hol azt használja besorolásképpen. „A határátlépés, illetve annak kijelölése, a borotvaélen-állás érdekel. Improvizálok”.
2005 óta vendégtanár a Kortárs Táncművészeti Főiskolán, 2002-ben megbízott előadó volt a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, (zeneművészet), s a MaMü Egyesületnek 2005 óta vazetőségi tagja.
http://freejazz-stef.blogspot.com/2008/12/ensemble-56-1st-meeting-towards-sky.html

Korai Öröm

Az elmúlt közel húsz év alatt a Korai Öröm két alkalommal játszott a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és minden évben a Wan2 színpadon lépett fel, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A külföldi fesztiválokon és klubokban is otthonosan mozognak, hogy csak az elmúlt három évet nézzük: Hollandia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Szerbia városaiban játszottak.
Stílus (a sajtó szerint): ambient, városi népzene, pszichedelikus etno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene. "A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében", "leírhatatlan bőségű, de garantált emészthetőségű zene", a zenekar szerint: világzene, vagy talán ethno-trance-tribal-metal.
http://www.korai.hu/4/


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.