A BBC 6-on február 1.-én magyar idő szerint hajnali 4-kor kerül adásba a legendás dj, Alan Freeman poptörténeti sorozatának 29. darabja a brit punk hullámról. Amit másnap ugyanabban az órában, a Fiatal, hangos és taknyos címet viselő 30. rész követ a Sex Pistolsról. Persze az adások felvételről is meghallgathatók lesznek, csakúgy, mint a legutóbbiak.
 
 
Az ausztrál Alan Freeman operaénekes szeretett volna lenni, de a hangja nem volt elég erős hozzá, ezért inkább könyvelő lett, majd klasszikus zenei rádiós. Egy 9 hónapos világ körüli út közben ragadt Londonban 957-ban és a Luxemburgi Rádiónál kezdett el dolgozni, amiben nincs semmi ellentmondás. Európa legelső kereskedelmi rádiója a kontinens nagy részén fogható volt és 1933 óta angol nyelven is sugárzott. Célzottan Nagy-Britanniába is, ahol a BBC rádiómonopóliumát csak 1973-ban oldották fel és a reklámok is tiltva voltak. Így lett a Radio Luxembourg az első angol kalózadó. Innen vezetett Alan Freeman útja a BBC-hez, majd további társaságokhoz és vált közismert TV-s, rádiós személyiséggé, 1998-ban a Brit Birodalom Lovagjává. A napi 60 szálat szívó dj. egy színészek és előadóművészek számára létrehozott nyugdíjas otthonban fejezte be életét 79 éves korában. John Peel szerint ő volt közülük a legnagyobb. 

 
1962-ben megjelent egy kislemeze, mely a Decca egyik legrosszabban fogyó kiadványai közé tartozott. Ma a gyűjtők féltett kincse

  

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.