Pár hete volt az első rész, ajánlom előbb azt.
 
rnr666.hu/magazin/20101022/seg%C3%ADtsen-m%C3%A1r-valaki
 
 
Mi újság most arrafelé?
 
tovább.
 

 
Hogy állunk kártalanítás ügyben?

Úgy, hogy jelen pillanatban a devecseriek csak azért mondtak le, az egyébként nem engedélyezett tüntetésükről, mert ígéretet kaptak Orbán Viktortól, hogy oda látogat.
Azt persze nem tudom, hogy ettől miért lesz jobb nekik.

Mindenesetre a Népszabadság cikkéből kiderül, hogy a megígért teljes kártalanítás most már csak részlegest jelent.

Aztán:

„Az ott lakók nehezményezik, hogy a kármentő alapban összegyűlt 1,2 milliárd forintból a számlán lévő pénz felhasználásáról döntő kármentő bizottság eddig csupán 33,4 millió forintot utalt át a devecseri és a kolontári önkormányzatok számára. Ennél is nagyobb problémának tartják, hogy az ingóságokkal kapcsolatos állami kártalanítási javaslat csupán a valós károk töredékét fedezné.”

„ A kabinet döntése értelmében az állam az ingóságokat háztartásonként 500 ezer forint értékhatárig, a ruhaneműket a tragédia idején az ingatlanba bejelentett lakók után, személyenként 200 ezer forintig kárpótolja. Ez utóbbit készpénzben kaphatják meg a károsultak, ám az összeg kifizetésének módjáról és időpontjáról még nem született döntés. Az ingóságokat természetben pótolják: a térségben tevékenykedő segélyszervezetek szerzik majd be, és juttatják el a családokhoz a bútorokat, háztartási gépeket, használati tárgyakat. Igaz, a károsultak csak azután juthatnak hozzá az ingóságokhoz, ha kiválasztották és elfogadták az állam által felajánlott csereingatlanok valamelyikét.”
 
A kedvencem Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke, így nyilatkozott:

"– Nem értem, hogy akik elégedetlenek a helyzettel, miért a segítő kezet nyújtó magyar kormány ellen demonstrálnak, ahelyett, hogy a károkozó Mal Zrt. tulajdonosainak a házai elé vonulnának – tette hozzá Lasztovicza Jenő, aki szerint csak kevesen elégedetlenek az állami kártalanítás eddigi menetével."

Kedves nem? Értetlenkedik. Nem érti. Én meg azt nem, hogy miért ő az elnök.

Szóval ahogy telik az idő, és megvoltak az sms-ek, úgy válnak egyre elégedetlenebbé az ott lakók.

 
 
Forrás: Népszabadság
 
 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.