"Aki nem megy el, az a többiekre bízza a döntést, vagyis elfogadja a többiek döntését, ez pedig a magyar kormány számára azt jelenti, hogy aki elment, az felhatalmazást, aki otthon maradt, engedélyt adott a munkánk folytatására" (OV)

Engedtessék meg néhány apró észrevétel a 47%-os részvétel mellett lezajlott önkormányzati választások kapcsán. Például, legújabb bölcs vezetőink a fővárosban nem ám csak úgy húzatták újra a választókörzetek határait, hogy az saját pártjuknak kedvezzen, de arra is odafigyeltek, hogy minél kisebb legyen a részvételi arány. Az átszabás után észrevétlen másik körzetbe kerültek természetesen az évek, évtizedek óta megszokott választó helységek felé vették az irányt, így automatikusan vagy olyan helyre érkeztek ahol a középület ajtaján, portása által kiragasztott kockás lapon, ákom-bákom betűkkel ez állt: ITT NINCS SZAVAZÁS!, vagy volt ugyan szavazás, de egy másik körzet lakói szavazhattak ott. Ahol nem tudták megmondani, hol van a keresett választóhelység. Nekem volt olyan szerencsém, hogy megvolt a hónapokkal ezelőtt kapott választási felhívás, rajta az új címmel, de természetesen csak a régi hely kapujában derült ki számomra, hogy rossz helyen járok. E kis cetlinek, melyre amúgy a szavazásnál semmi szükség, úgyhogy nyugodtan el is kallódhat, most lett jelentősége, mert a cím hiányában sokan feladták a keresgélést. Na akkor én most elmegyek szavazni, utána meg iszok ott a kocsmába egy sört, ahogy mindig… Hm, a szavazás máshol van, viszont a kocsma meg itt. Hát akkor megszavazok magamnak két sört. De ismerek egy házaspárt, akik három elképzelhető hely végiglátogatása után adták fel. Ők mesélték, hogy olyan helyen is jártak, ahol ügyesen az első emeletre helyezték a választóhelységet, ahová a nyugdíjasok láncban húzták fel egymást.

Igazság szerint az ilyen, kétség nem férhet hozzá, szándékos választási visszaélések miatt meg kellene ismételni a budapesti szavazást. (Máshol nem tudom hogy zajlott.)

Ezenkívül a Fidesz hatalomgyakorlásának módjáról még két dolog mondható el. 

 
A nagy városokban és a főváros kerületeiben olyan polgármesterjelölteket állítottak, akiknek semmiféle kötődésük nincs a helyhez. Ezt a Római Birodalom helytartóküldési gyakorlatához lehet hasonlítani, ahol olyan embereket ültettek a provinciák nyakára, akiknek szintén nem volt semmi kötődésük a helyhez, és mire kialakulhatott volna, már át is helyezték őket. Akiknek kapcsolataik csak felfelé voltak. Utasításokat kaptak és hajtottak, hajtattak végre, és közben nagyon meggazdagodtak. Jellemző a magyar lakosság politikai érettségére, hogy ezeket az azt sem tudom ki fiaborja  pártkatonákat meg is választották.
 

Őfényessége, baktalórántházi Papcsák Ferenc, Budapest, XIV. kerületi polgármester.

 
És meg ne feledkezzetek az új, immár totális hatalom, a Critical Mass felvonuló bicikliseivel szembeni kicsinyes, szarrágó magatartásáról! Mert üzenet az egész magyar társadalom számára.  Ez vár ránk.

 
"Mostantól 1990-t 2010-zel együtt érdemes említeni: 2010 adja meg 1990 értelmét"(OV)

Ha már még mindig itt tartunk, akkor had idézzem Józsi bátyánk véleményét a legfényeségesebb, Napnál is tündöklőbb legkisebb kádárfiról 

„Orbán Viktor intellektusa Antall József vele született és szerzett intelligenciájához képest még valahol az ősködben bolyong,” „semmilyen megállapodást sem tartott be. Néha már az az érzés uralkodott el bennem, hogy szinte szégyellné, ha betartaná a szavát.” „Visszatérve azonban az Orbán Viktor által is annyiszor hangoztatott antalli örökségre, állítom, hogy…Orbán Viktor nem lehetett Antall József örököse. Mint Antall József közeli ismerőse és egykori harcostársa, majd közös örömünk részese, végül pedig úgy is, mint a politikája ellen fellépő állítom, hogy Antall József kifejezetten lenézte Orbán Viktort.„

 

„lehetetlen nem emlékeztetnem arra, hogy a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor milyen körömszakadtáig harcolt azért, hogy senki se kaphasson vissza földet Magyarországon. Erre emlékeznem azért is kell, mert e támadások éle ellenem irányult. Ezért igencsak meglepődve szereztem tudomást arról, milyen földterületek kerültek a földtulajdon visszaadása elleni harcot irányító Orbán Viktorhoz és családjához. Ezzel kapcsolatban sokszor és sokan tették már fel nekem a kérdést: vajon a volt miniszterelnök és családja miként kaphatott a földükre az átlagosat lényegesen meghaladó, több tízmillió Ft-ra rúgó, vissza nem térítendő állami támogatást is? Annak a célja ugyanis semmi esetre nem lehet politikusok kistafirungozása.”

„Kuncze Gábor úgy emberileg, mint vezetői kvalitásait tekintve is messze Orbán Viktor felett áll,” aki „ma már a reformátusok egyik vezető vallásgyakorlójaként arról beszél, hogy nekünk ismét Mária országává kell lenünk. Noha én ezzel a törekvéssel teljes mértékben egyet értek, képtelen vagyok magamtól elhárítani az ördögi gondolatot. A reformátusoktól idegen a Mária-kultusz, valamint az is, hogy csak akkor menjenek templomba, ha ott van a televízió is.„

 
Torgyán József – Antalltól Orbánig (2005)


Valaki ezt írta egy közösségi portálon,
a narancsuralom olyan, mint a vörös, csak vérszegény.
 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.