Végre Jello Biafra is eljut Magyarországra. Ami azért meglepő. Pár hónapja Bécsben léptek fel és nem jöttek át. Rossz szokás szerint sokan megállnak a Lajta túlsó oldalán (amiért már kétszer voltam Fantomas koncerten szomszédos országokban). Kapcsolat vagy érdeklődés hiányában, vagy „á csak ráfizetnék, a belépőkből a zenekar gázsija sem jönne össze.” Főleg ha a koncert hétköznap van. Mert sajnos sokan nehezen szokják meg, hogy a rock and roll nem egy hétvégi hobbi. Azért játszanak kedden, szerdán vagy vasárnap, mert akkor érnek ide. Persze jöhetnének hétvégén is, de akkor nem tudnád kifizetni a belépőbe épített repülőjegyek árát. Ja, hogy másnap dolgozni kell menni? Ki mondta, hogy feltétlen rúgjál be? Ja, hogy együtt rúgtunk be? Nahát!
  

JELLO BIAFRA AND THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE
 

 
Szeptember 5. Vasárnap 21 óra. Budapest, West Balkán. A Skála Metróban.
Lesz még: AMD, Vágtázó Életerő.
 
Belépő:
4300 elővételben,
4800 interneten rendelve,
koncert napján: 5500.
 
 

 
 
A Santa Cruzi egyetem, színjátszás mellett Paraquay történetét is tanulmányozó hallgatójának, Biafrának karrierje 1978-ban kezdődött San Franciscoban. Egy lemezboltban meglátott egy kitűzött cetlit: „Gitáros punk zenekart alakítana.” A Dead Kennedys pályafutását néhány festett fasz törte derékba 1986-ban. A faszok a zenekar Frankenchrist című lemezéhez tartozó Gieger alkotta poszteren voltak láthatók.  A DK obszcenitás vádjával bíróság elé került. A vádat végül ejtették, de a csapat közben feloszlott. Azóta Biafra, ha összegyűlnek dalai, kerít maga mellé egy zenekart.
 
 
Ajánlott lemezek

 
– Dead Kennedys összes.
– Lard (Biafra+ Ministry) összes.
– 1000 Homo DJs (Ministry+ Biafra): Supernaut (1990)
– Jello Biafra with Nomeanso: The Sky is Falling and I Want My Mum (1991)
– Jello Biafra – Mojo Nixon: Prarie Home Invasion (1994)
„Amikor pedig Jello Biafra meghallotta a klasszikus Woodie Guthrie nóta, a This Land Is Your Land mojositott verzióját, elhatározta, hogy közös albumot készítenek (Prairie Home Invasion), ami többek között a Buy My Snake Oil cimü 9 perces eposzt is tartalmazza sok más felejthetetlen sláger mellett. Az album sikere olyan hatalmas lett, hogy Mr. Biafrát kis híján halálra verték egy klubban, mondván, hogy elárulta a punkot.” (Az idézet helye.)
– Jello Biafra with The Melvins: Never Breathe What You Can’t See (2004) és Sieg Howdy (2005)
– Jello Biafra and The Guantanamo School of Medicine: The Audacity of Hype (2009)
 
 
 
Ralph Spight – gitár (Victims Family,  Freak Accident)
Kimo Ball – gitár (
Freak Accident)
Andrew Weiss – basszus (
Ween, Rollins Band)
Jon Weiss – dob (
Helios Creed, Porn, Horsey, Tonewheel Rideyourbikes Marijuanaorchestra) akinek a Ween lemezek borítói is a keze közül kerülnek ki, lévén, hogy


 
 
 
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.