Petike
 
A Böszörményiek 1972-es modellje. Piacra dobását több, mint kilenc hónapos fejlesztés előzte meg. A termék tervezésében csak kettő, fejlesztésében pedig mindössze egy munkatárs (egy hajdani kassai leányvállalat jogutódja) vett részt. Megjelenését nem követte reklámhadjárat, csupán a tavasz jött meg, meg mindenféle szárnyasok. Ezek később meghaltak vagy ismét elmentek, de ez nem a terméknek köszönhető. A termék természetesen terjedni kezdett, de azóta sem öltött aggasztó méreteket. A saját kárából okkult. Még néz.

 

Műszaki leírás
Magasság: 161cm
Tömeg: 55 kg
IQ: 102
Fajlagos hőkapacitás: 1320 J/kg
Napi átlagfogyasztás: 30 dkg majonézes saláta 3 kiflivel; 1 tányér leves; 10 dkg rántott sajt/karfiol/gomba; 1,5 l tea; 2 dl vörös; 3 szelet sajtos kenyér; 1 kiwi. Ez a mennyiség szükség esetén néhány hetes időszakra negyedére csökkenthető, illetve négyszeresére növelhető.
Napi átlagteljesítmény: 2 szóvicc; 1 etem; 2 jó gondolat; 30 dkg majonézes saláta 3 kiflivel; 1 idegösszeomlás – ez utóbbi szükség esetén korlátlan mértékben növelhető, de csak rövid ideig.

Figyelmeztetés! A termék égetnivaló. Ne közeledjenek hozzá nyílt lánggal, mert akkor kiabál. A termék időnként hülyeségeket beszél. Annyira intelligens, hogy éjjel néha fölébred, és már nem tud elaludni. Ne engedjék hozzá a kisdedeket!

Minőségét megőrzi.

                                                                                                                                           
*
 
A fenti önjellemzés a Jutott Neki együttes énekesének honlapjáról származik. A zenekar hosszú idő után végre újra színpadra áll illő módon faramuci helyzetben. A Gombabszögi Táborban, Krasznohorkaváralján. (Két különböző település Szlovákiában.) Erről kérdeztem a Ngôn Tiếng Hu néven született énekest.

 
–    Hogy-hogy?
–    Mert tavaly ilyenkorra ígértük. Most meg eljött az ideje.
–    Talán még? Tekintettel a túlságosan elkényeztetett közönségre.
–    Nem valószínű. Bár egy ilyen nyári buli nem kizárt, úgy a 10-es évek vége felé.
–    Esetleg új dalok?
–    Örülök, ha a régiek.
–    Szellem a palackban? Marad?
–    Résen vagyunk, visszanyomjuk.
–    Hol, merre találkozhat az igényes ember a zenekar tagjainak művészi és egyéb teljesítményeivel, ha netalán be akarná aranyozni a napot?
–    A Süddeutsche Zeitung és a Gazeta Wyborcza hasábjain, valamint a legközelebbi rendőrőrsön.
–    Mire számítsanak azok, akik jövő hét csütörtökön veszik a bátorságot?
–    Rövid, de igénytelen hangversenyre.
–    És az elhanyagolt skandináv népek, no meg a tapírok? Esetleg az egyéb, hely hiányában nem részletezhető ember és állatfajták?
–    Megpróbálom ötvözni őket. Jelenleg a svéd dölyfös tapír génállományán dolgozom. De érdekelnek még a türkmének és a zürjének is. Meg az üzbégek.
–    Ha netalán valami fontos kérdés kimaradt volna, tedd fel!
–    Mit ér epedő kebel e romok ormán?
Aki egyéb részletekre, korabeli dokumentumokra is kíváncsi, az nyomja meg ezt a gombot: Nem lesz ott az aranygyapjú, sem a spanyolviasz (inkább a spanyolcsizma) és okosabb sem leszel, de remekül fogsz szórakozni. Viszont ha értelmet keresel, távozz tőlem sántán! O pardon.
 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.